Prima   -  Presa   -  Noutăți - Documentele pe hîrtie, înlocuite de cele electronice

Documentele pe hîrtie, înlocuite de cele electronice

   
12.02.2013   1947 Accesări  

Din iunie 2013, Agențiile de Dezvoltare Regională (ADR-urile) vor putea renunța la multitudinea de documente pe hârtie cu care lucrează zi de zi și vor apela la circuitul electronic. Asta deoarece la acea dată va fi deja funcțional Sistemul Informatic de gestiune a documentelor și Înregistrărilor Agențiilor de Dezvoltare Regională Sud (SIIADR). SIIADR reprezintă o soluție informatică identificată de a avea beneficii și impact imediat pentru activitatea ADR-urilor. Este o soluție din categoria Guvern către Guvern, Guvern către mediul de afaceri și Guvern către cetățeni și este îndreptat spre asigurarea tranziției de la modalitățile tradiționale de procesare manuală a documentelor pe suport de hartie spre digitizarea totală a activității funcționarului.

Sistemul a fost lansat oficial pe 7 februarie la Chișinău într-o ședință cu participarea reprezentanților ADR, GIZ și MDRC. Anual, peste 1500 de documente sunt incluse în registrul de corespondență al fiecărui ADR. Asta fără a ține cont de pachetul consistent de acte care însoțește procedurile de achiziții publice. Anual, fiecare ADR cheltuie cca 30.000 de lei pentru hârtie. Sprijinul financiar pentru conectarea ADR-urilor la sistemul informațional unic a fost asigurat din fondurile Ministerului German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ), oferit prin intermediului proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova", gestionat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Prin acest sprijin, GIZ își propune să contribuie la creșterea capacităților partenerilor săi - Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și Agențiilor de Dezvoltare Regionale - de a coordona și de a monitoriza procesul de dezvoltare regională.

Sprijinul financiar pentru conectarea ADR-urilor la sistemul informațional unic a fost asigurat din fondurile Ministerului German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ), oferit prin intermediului proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova", gestionat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).