Prima   -  Presa   -  Noutăți - Au demarat filmările la o emisiune dedicată eforturilor de a crește calitatea apei în raionul Cahul

Au demarat filmările la o emisiune dedicată eforturilor de a crește calitatea apei în raionul Cahul

   
27.12.2012   2767 Accesări  

La 27 decembrie 2012 au demarat filmările pentru o ediție specială a emisiunii „Reporter de Gardă", dedicată eforturilor de a crește calitatea apei în raionul Cahul. Ediția „Reporter de Gardă", alături de o emisiune radio tematică, difuzate la postul public Moldova 1, respectiv Radio Moldova, fac parte din o campanie națională de popularizare a cunoștințelor despre calitatea apei.
Or, utilizarea apei potabile de proastă calitate este cauza a 950-850 de decese premature anual și a pierderii a 2-4 milioane de zile de muncă. Doar o treime din populația rurală a Republicii Moldova are acces la servicii de alimentare cu apă, asta fără a aminti de lacunele de calitate.
Campania este desfășurată de Agenția de Dezvoltare Regională Sud, în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și Ministerul Mediului. Inițitiva de comunicare este sprijinită financiar de Guvernul României, prin intermediul proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova", implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).
Raionul Cahul a fost selectat în prim-planul campaniei de comunicare, deoarece în ultimii ani a beneficiat de proiecte de infrastructură atât din Fondul Național de Dezvoltare Regională, cât și cu sprijinul GIZ. Totodată, a fost actualizat capitolul pe apă și canalizare al Strategiei raionale de dezvoltare socio-economică.
Ediția „Reporter de Gardă" va fi difuzată la începutul lui 2013 și va fi disponibilă și pe Internet. Emisiunea este produsă de Asociația Telejurnaliștilor Independenți, în parteneriat cu „Ziarul de Gardă", și difuzată la Moldova 1.