Prima   -  Presa   -  Noutăți - La Ialoveni, s-a deschis “Centrul de Informare a Autorităților Locale din Moldova„

La Ialoveni, s-a deschis “Centrul de Informare a Autorităților Locale din Moldova„

   
04.12.2012   2264 Accesări  

Luni, 03 decembrie, la Ialoveni, s-a deschis "Centrul de Informare a Autorităților Locale din Moldova" care are drept scop principal sprijinirea autorităților locale și ONG-uri din țară în promovarea implementării unor proiecte și a unor parteneriate externe, precum și în atragerea eventualilor finanțatori.
Astfel, Centrul va organiza training-uri pentru a informa autoritățile cum trebuie să elaboreze un proiect bun și ulterior să beneficieze de finanțare. De asemenea, angajații centrului vor organiza în diferite raioane ale țării consultări individuale cu cei care inițiază elaborarea unui proiect, iar toată informația privind donatorii, cerințele pentru proiecte, precum și potențialii beneficiari va putea fi accesată pe pagina web  www.centruinfo.org.  
La ceremonia de deschidere a Centrului de informare au participat E.S. Ambasadorul Statelor Unite în William H. Moser; viceministrul dezvoltării regionale și construcțiilor Veaceslav Guțuțui, viceministrul de externe al Republicii Polonia Katarzyna Pelczynska-Nalecz,  președintele raionului Ialoveni Nicolae Andronachi, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Centru Tudor Meșină, directorul ADR Nord, directori ai Direcțiilor Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, angajați ai Centrului de Informare și ADR Centru și reprezentanți ai societății civile.
„Suntem bucuroși că ideea centrului se realizează la Ialoveni și sunt sigur că va fi unul de succes la fel ca și alte proiecte cu implicarea Poloniei. Sperăm că APL se vor implica și vom avea și mai multă colaborare, noi parteneriate și investiții" a menționat viceministrul Veaceslav Guțuțui.
„Sunt foarte bucuroasă că pot participa la deschiderea centrului. Sper că va fi o rețea în toată Republica Moldova. Vrem să împărtășim experiența poloneză cu Republica Moldova" a precizat, la rîndul său, Katarzyna Pelczynska-Nalecz.  
Tudor Meșină directorul ADR Centru a subliniat că Centrul va influența asupra oamenilor din întreaga țară, dar în primul rând asupra celor din regiunea centru, pentru că vor fi soluționate problemele din comunitate. MDRC