Prima   -  Presa   -  Noutăți - Bunurile achiziționate în cadrul proiectului ,,Eficientizarea managementului deșeurilor menajere solide în RDS„ transmise beneficiarilor

Bunurile achiziționate în cadrul proiectului ,,Eficientizarea managementului deșeurilor menajere solide în RDS„ transmise beneficiarilor

   
21.11.2012   2869 Accesări  

Agenția de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud) a întrunit marți, 20 noiembrie, primarii centrelor raionale și directorii Întreprinderilor municipale ,,Gospodărie Comunal Locativă" din Regiunea de Sud. În cadrul întrunirii au fost puse în discuție ultimele aspecte de ordin tehnic și documentar în vederea încheierii proiectului ,,Eficientizarea managementului deșeurilor menajere solide în Regiunea de Dezvoltare Sud".

 

În cadrul ședinței au fost prezentate rezultatele obținute până în prezent și discutată procedura transmiterii bunurilor care urmeaza a fi receptionate de către beneficiari în rezultatul implementarii proiectului. A fost stabilit un grafic de recepție și condițiile de crearea a comisiilor. Directorul ADR Sud, Maria Culeșov, a declarat că proiectul nu a fost unul dintre cele mai simple din motiv că include întreaga regiune: ,, Am urmărit  prin acest proiect să oferim fiecărui raion un suport în lupta cu problema deșurilor și  că implicăm întreaga regiune în procesul de dezvoltare regională".

Proiectul implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Sud din toamna anului 2010 a cuprins în aria sa de implementare cele 8 raioane ale Regiunii de Sud. Proiectul a prevăzut până în prezent dotatarea cu câte un buldozer a  Întreprinderilor Municipale ,,Gospodărie Comunal Locativă" din raioanele Căușeni, Ștefan Vodă și Cantemir, și dotarea cu câte o autospecială a Întreprinderilor Municipale ,,Gospodărie Comunal Locativă" din raioanele Basarabeasca, Cahul, Taraclia, Leova și Cimișlia. Presă de balotat plasticul, containere și lăzi au fost livrate tuturor Centrelor Raionale ale Regiunii Sud și sunt amplasate pe platformele construite în cele 8 centre raionale. Livrarea preselor de balotat plasticul și a tehnicii de calcul au încheiat cele mai importante activități din cadrul proiectului urmând de rezolvat doar aspectele tehnice și documentare. Tot în cadrul proiectului a fost organizată o campanie de conștientizare cu privire la colectarea separată a deșeurilor. 

Procedura de transmitere a bunurilor și a platformelor se va încheia la 15 decembrie curent.