Prima   -  Presa   -  Noutăți - Ședință de lucru cu reprezentanții MDRC și GIZ Moldova

Ședință de lucru cu reprezentanții MDRC și GIZ Moldova

   
30.07.2012   2285 Accesări  

CIMIȘLIA, 27 iulie  2012. Reprezentantul de țară al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în Republica Moldova, a efectuat o vizită de lucru în Regiunea de Dezvoltare Sud.

Ședința din cadrul ADR Sud, care a dat startul zilei de lucru, a adunat experți și consultanți GIZ, directorul Direcției generale dezvoltare regională din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Valerian BÎNZARU, directorul ADR Sud, Maria CULEȘOV, șefii secțiilor Planificare strategică și programare, Management proiecte, Finanțe și Contabilitate din cadrul ADR Sud.

În cadrul ședinței s-a discutat despre activitățile realizate în comun cât și despre problemele întâmpinate în procesul de lucru. Philipp JOHANNSEN,  Reprezentantul de țară al GIZ a vorbit despre componenta a doua a proiectului ,,Modernizarea serviciilor publice locale în Moldova" despre avantajele și așteptările GOPA II. Consultanții GIZ au raportat despre procesul de colectare a datelor în domeniul eficienței energetice și despre realizarea activităților  planificate în prima componentă a proiectului.

Directorul ADR Sud, Maria Culeșov împreună cu Șefa Secției planificare strategică și programare, Tatiana Aramă, au propus ca rezultatele campaniei de colectare a datelor în domeniul eficienței energetice să ajungă, cu ajutorul GIZ,  și la cei care au contribuit direct la colectarea acestora, la Autoritățile Publice Locale de ambele nivele: ,,Prin organizarea de sesiuni informative APL-urile vor vedea un rezultat și vor ști concret pentru ce au lucrat și cum se poate transforma munca depusă într-un beneficiu."

         Directorul direcției generale dezvoltare regională din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Valerian BÎNZARU, a luat în calcul toate posibilitațile de a menține și în continuare o strânsă colaborare cu GIZ-ul cât și faptul că toate propunerile trebuie analizate și structurate după care puse în practică.

         În după-amiaza zilei delegația a vizitat localitatea Roșu din raionul Cahul, unde se află în implementare proiectul finanțat de Guvernul României prin GIZ, Molodva ,,Aprovizionarea cu apă potabilă a locuitorilor satului Roșu".