Prima   -  Presa   -  Noutăți - Campanie Națională de colectare a datelor în domeniul eficienței energetice a clădirilor publice

Campanie Națională de colectare a datelor în domeniul eficienței energetice a clădirilor publice

   
21.06.2012   2232 Accesări  

21 iunie│Ștefan Vodă│Startarea campaniei naționale de colectare a datelor în domeniul eficienței energetice a clădirilor publice. Ministerul Dezvoltării  Regionale și Construcțiilor (MDRC), Agenția de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud) în colaborare cu Agenția de Eficiență Energetică (AEE) și cu suportul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei în Moldova (GIZ) au dat startul campaniei de colectare a datelor în domeniul efecienței energetice.  Reprezentanții Autorităților Publice Locale (APL) de nivelul I și II, reprezentanții Ministerului Sănătății în teritoriu din raioanele Căușeni și Ștefan Vodă au fost instruiți cu privire la metodologia de colectarea a datelor în domeniul eficienței energetice. Sesiuni de instruire similare cu cea de la Ștefan Vodă vor avea loc în Cimișlia și Cahul în perioada 25 - 26 iunie a.c.

         Reprezentanții APL de ambele nivele și reprezentanții instituțiilor publice vor completa în perioada 21 iunie - 13 iulie un șir de chestionare pentru colectarea datelor în domeniul eficienței energetice a clădirilor publice și a unor date de bază în domeniile de aprovizionare cu apă și canalizare, dezvoltarea mediului de afaceri și a turismului. Chestionarele au fost elaborate de către MDRC, GIZ Moldova și AEE în vederea includerii priorității ,,Eficiență Energetică a clădirilor publice" în strategiile de dezvoltare regională și elaborării unui Plan Național de eficiență energetică pe o perioada de 3 ani.

         Chestionarele de două tipuri sunt relativ similare și conțin date generale despre clădirea publică, anvelopa acesteia, echiparea edilitară, informații despre consumul de energie. Pentru fiecare clădire mai mare de 100 m² se va completa câte un chestionar. După completare, chestionarele vor fi transmise persoanelor responsabile din cadrul Consiliilor raionale din Regiunea de Sud.

Descărcați chestionarul aici

Iar pentru clădirea primăriei se va completa un chestionar care include o parte adițională despre infrastructura localității, mediul de afaceri și turism.

Descărcați chestionarul aici  

Agenda evenimentului a constat din prezentarea scopului și procedurii de colectare a datelor de către consultantul GIZ Moldova, Igor Torpan  iar despre pașii completării chestionarelor a vorbit Mihai Lupu, Șef serviciu Agenția pentru Eficiență Energetică.

Sesiuni de informare similare se vor desfășura în or. Cimișlia pe 25 iunie și în Cahul pe 26 iunie.

Descărcați întrumarul aici

Descărcați Ghidul cu privire la completarea chestionarelor aici