Prima   -  Presa   -  Noutăți - Aplicanții care au trecut de prima etapă a APP II au fost instruiți

Aplicanții care au trecut de prima etapă a APP II au fost instruiți

   
28.05.2012   1813 Accesări  

Cimișlia| 28 mai 2012. Sesiune de informare a aplicanților la Fondul Național de Dezvoltare Regională (FNDR). Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) împreună cu Agenția de Dezvolotare Regională Sud (ADR Sud) au dat starul celei de-a doua părți a Apelului de Propuneri de Proiecte (APP II) pe 21 mai a.c. Drept urmare ADR Sud a inițiat campania de informare cu privire la specificul etapei a doua, metoda de elaborare a cererii de finanțare, a documentației tehnice și a elementelor esențiale în reușita unui proiect cu trecere spre FNDR.

Etapa întâi a celui de-al doilea Apel unde Propuneri de Proiecte a fost startată pe 27 martie și s-a încheiat la 10 mai a.c. Perioadă în care atât Agenția de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud), cât și o mare parte din reprezentanții Autorităților Publice Locale (APL) din Regiunea de Sud au depus un efort comun în elaborarea notelor conceptuale depuse spre finanțare din Fondul Național de Dezvoltare Regională (FNDR). Drept urmare a evaluării inițiale, membrii CRD Sud s-au întrunit și au discutat pe marginea raportului de evaluare a notelor conceptuale a proiectelor depuse în cadrul Apelului și stabilirea listei prioritare și aprobării acesteia. Cu privire la  raportul de evaluare a notelor conceptuale și în urma punctajului oferit de comisia de evaluare fiecărui concept, la propunerea ADR Sud, CRD Sud a votat  ca punctajul minim  de trecerea a notelor conceptuale  spre etapa a doua a APP II să fie de 20 de puncte inclusiv. 

Astfel, din cele 56 de note conceptuale recepționate, 44 au trecut  în etapa a doua a celui de-al doilea Apel de Propuneri de Proiecte.

Descărcați lista AICI

Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Agenția de Dezvoltare Regională Sud în parteneriat cu Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei în Moldova au organizat  luni, 28 mai a.c.  o sesiune de informare și consultare a aplicanților la FNDR ale căror note conceptuale, depuse în prima etapă a APP II, au acumulat 20 de puncte și au trecut în etapa II  a Apelului. Specialiști din cadrul ADR Sud, Eugen Lupașcu, Șef secție Masnagement Proiecte, a salutat audiența și a felicitat autorii notelor conceptuale câștigătoare. Sesiunea a fost deschisă cu o succintă prezentare a rezultatelor primei părți a APP II. Descărcați prezentarea AICI

Termenii limită de depunere a cererii complete de finanțare, metoda de depunere, ce trebuie să conțină dosarul depus, aspecte ale completării cererii de finanțare, ale documentației tehnice, prezentarea grilei de evaluare tehnică și financiară, etape de bază ale procesului de elaborare, descrierea managementului ulterior, a rezultatelor și produselor preconizate, durabilitatea și sustenația, informare și publicitate, matricea cadrului logic, riscurile care trebuie luate în considerație în atingerea obiectivelor,  bugetul proiectului, - pe marginea acestor subiecte s-a discutat în partea a doua a sesiunii.

După sesiune, aplicanții la finanțare din Fondul Național de Dezvoltare Regională care au depus note conceptuale în parametrii priorității 1 și 3 - Reabilitarea infrastructurii fizice,   Îmbunătățirea factorilor de mediu și a atractivității turistice au fost consultați în parte de către Sergiu Pleșca, Consultant al Agenției de cooperare internațională a Germaniei în Moldova și  Tatiana Èšugui, expert național și coordonatorul pe țară a proiectului ,,Guvernarea deșeurilor - ENVP Est". Fiecare aplicant a putut să adreseze întrebări pe marginea conceptelor depuse și să verifice dacă ideea este corelată cu viziunile strategice ale  Strategiei de gestionare integrată a deșeurilor solide în Regiunea de Dezvoltare Sud.

ADR Sud amintește că a doua etapă a Apelului de Propuneri de Proiecte  va dura până pe 19 iulie, ora 16.00.

Descărcați prezentarea AICI

 

Etapa II a Apelului de Propuneri de Proiecte cu nr. 2