Prima   -  Presa   -  Noutăți - 44 de note conceptuale vor merge în etapa a doua a celui de-al doilea Apel de Propuneri de Proiecte

44 de note conceptuale vor merge în etapa a doua a celui de-al doilea Apel de Propuneri de Proiecte

   
18.05.2012   1808 Accesări  

Vineri|18 mai |orașul Cimișlia membrii Consiliului Regional de Dezvoltare Sud (CRD Sud) s-au întrunit într-o ședință ordinară pentru a face totalurile primei etape a celui de-al doilea Apel de Propuneri de Proiecte (APP II). Prima etapă a APP II s-a desfășurat în perioada 27 martie - 10 mai și a oferit Autorităților Publice Locale, de ambele nivele posibilitatea de a transcrie ideile de proiecte în note conceptuale și de a aplica pentru finanțare din Fondul Național de Dezvoltare Regională.


Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor împreună cu Agenția de Dezvoltare Regională Sud au întrunit membrii CRD Sud într-o ședință de totalizare a primei etape a celui de-al doilea Apel de Propuneri de Proiecte. În perioada 27 martie - 10 mai, Agenția de Dezvoltare Regională Sud a recepționat 56 de note conceptuale în parametrii celor trei priorități din Strategia de Dezvoltare Regională Sud. În urma evaluării  conceptelor de către comisia de evaluare formată din reprezentantul MDRC, ADR Sud și președintele și vicepreședintele CRD Sud, au fost eliminate 5 note conceptuale din motiv că nu au corespuns cerințelor primare impuse în cadrul APP II.

Drept urmare a evaluării inițiale, membrii CRD Sud s-au întrunit și au discutat pe marginea raportului de evaluare a notelor conceptuale a proiectelor depuse în cadrul Apelului și stabilirea listei prioritare, aprobării acestuia, despre raportul privind implementarea proiectelor de  dezvoltare regională cât și despre procesul de actualizare a Strategiei de Dezvoltare Regională Sud.

Descărcați Procesul verbal al Comisiei de evaluare AICI

Cu privire la  raportul de evaluare a notelor conceptuale și în urma punctajului oferit de comisia de evaluare fiecărui concept, la propunerea ADR Sud, CRD Sud a votat  ca punctajul minim  de trecerea a notelor conceptuale  spre etapa a doua a APP II să fie de 20 de puncte inclusiv. 

Astfel, din cele 56 de note conceptuale recepționate, 44 vor trece în etapa a doua a celui de-al doilea Apel de Propuneri de Proiecte.

În cea de-a doua etapă a APP II, aplicanții vor fi, inițial, instruiți cu privire la pașii care urmează a fi făcuți și la modul de elaborare  a cererii de finanțare. Faza a doua a Apelului va dura 2 luni calendaristice, timp necesar pentru pregătirea documentației tehnice pentru proiect.

La ședință au fost prezenți 28 de membrii CRD din 32, Viceministrul  Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Veaceslav Guțuțui care în discursul său de deschidere a ședinței a mulțumit audienței pentru receptivitate și pentru colaborare, a menționat despre etapele următoare ale Apelului și despre procedura de aprobare a proiectelor propriu-zise: ,,Am înregistrat 208 note conceptuale în întreaga țară, ceea ce înseamnă că anul acesta avem foarte mult de lucru. Cerințele și doleanțele dvs  trec cu mult de posibilitățile bugetului de care dispunem, însă, chiar dacă suport este puțin,  este o încercare de a oferi fiecărui ajutor, avem foarte mult de realizat într-un termen foarte mic  și de acțiunile noastre depinde atitudinea partenerilor noștri față de noile tentative de cooperare."

         Dna Maria Culeșov, director ADR Sud,  a vorbit despre condițiile în care s-a desfășurat prima etapă a celui de-al doilea Apel de Propuneri de Proiecte, despre etapa de evaluare a notelor recepționate, despre ideile care au acumulat un punctaj ridicat cât și despre notele conceptuale care nu au corespuns cerințelor primare și au fot eliminate: ,,Și de această dată Regiunea de Sud a demonstrat că îi pasă de soarta Regiunii și de prosperarea acesteia, am adunat 56 de note conceptuale, printre care unele  foarte reușit elaborate. Suntem cea mai mică Regiune și avem un interes vădit din partea APL de a schimba situația precară din Regiune. Am încercat, în procesul de evaluare, să fim obiectivi și să oferim șanse egale celor care au muncit și nu s-au lăsat dezamăgiți de procedura dificilă de selectare a proiectelor".

Deciziile Consiliului Regional de Dezvoltare:

Decizia nr. 1

Decizia nr. 2

Decizia nr. 3

Procesul verbal al ședinței

Anexa deciziei cu nr. 1