Prima   -  Presa   -  Noutăți - A fost votată Strategia de gestionare integrată a deșeurilor solide în Regiunea de Dezvoltare Sud

A fost votată Strategia de gestionare integrată a deșeurilor solide în Regiunea de Dezvoltare Sud

   
28.12.2011   2556 Accesări  

Agenția de Dezvoltare Regională Sud a întrunit marți, 27 decembrie,  într-o ședință extraordinară Consiliul Regional de Dezvoltare Sud (CRD Sud). Pe agenda zilei  s-a numărat un singur subiect legat de aprobarea Strategiei de gestionare integrată a deșeurilor solide  în Regiunea de Dezvoltare Sud. Odată aprobată Strategia va primi undă verde pentru finanțare. Regiunea de Sud este unica Regiune din Republica Moldova care își va coordona activitățile legate de managementul deșeurilor cu Strategia aprobată în cadrul ședinței CRD Sud.

La ședință au fost prezenți 22 de membri, primari din Regiunea de Sud și reprezentanții mass media. Strategia de gestionare integrată a deșeurilor solide  în Regiunea de Dezvoltare Sud a fost prezentată audienței în cadrul ședințelor anterioare astfel că astăzi membrii CRD Sud au venit doar cu propuneri și rectificări pe marginea Strategiei. În urma propunerilor au fost luate următoarele decizii:

1.     De a aproba Strategia de gestionare integrată a deșeurilor solide în Regiunea de Dezvoltare Sud.

2.     S-a recomandat Agenției de Dezvoltare Regională Sud și Consiliului Regional de Dezvoltare Sud să identifice și să atragă investiții pentru implementare Strategiei.

3.     Agenția de Dezvoltare Regională Sud va informa anual Consiliul Regional de Dezvoltare Sud despre etapele implementării Strategiei de gestionare integrată a deșeurilor solide  în Regiunea de Dezvoltare Sud.

4.     Consiliul Regional de Dezvoltare Sud are dreptul pe parcursul implementării Strategiei de a face modificări și rectificări în Strategie și de a monitoriza și evalua gradul de implementare a acesteia.

Directorul ADR Sud, Maria Culeșov a transmis un mesaj de mulțumire membrilor CRD Sud pentru efortul depus în perioada elaborării Strategiei și pentru implicarea activă în direcția soluționării problemelor legate de deșeurile solide.

Președinta Consiliului Regional de Dezvoltare Sud, Efrosinia Grețu  a prezidat ședința și a felicitat colegii cu prilejul sărbătorilor care se apropie. De asemenea, a ținut să atenționeze membrii CRD că implementarea Strategiei în cauză implică mari responsabilități pe care trebuie să și le asume fiecare dintre cetățenii Regiunii.

Toți membrii pezenți au votat în unanimitate pentru aprobarea deciziilor de mai sus. Prezent la ședință viceministrul Dezvoltării Regionale, Veaceaslav Guțuțui i-a felicitat pe cei prezenți cu sărbătorile de iarnă și menționat că, Regiunea de Dezvoltare Sud este unica Regiune din cele trei, care se poate mândri cu astfel de realizări și că ar fi bine ca pe viitor experiența căpătată în procesul elaborării  Strategiei să fie multiplicată și împărtășită cu celelelte Regiuni.

Strategia de gestionare integrată a deșeurilor solide în Regiunea de Dezvoltare Sud o descărcați AICI

Strategia de Gestionare Integrata a Deseurilor Solide in RDS