Prima   -  Presa   -  Noutăți - Locuitorii comunei Ecaterinovca asigurați cu apă potabilă în urma implementării unui proiect de către ADR Sud

Locuitorii comunei Ecaterinovca asigurați cu apă potabilă în urma implementării unui proiect de către ADR Sud

   
23.11.2011   2510 Accesări  

Marți, 22 noiembrie a.c, Agenția de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud) a scris istorie prin finisarea parțială a celui de-al doilea proiect de dezvoltare regională ,,Reparația capitală a sistemului de canalizare, stațiilor de pompare și a stației de purificare din or. Cimișlia. Construcția sistemelor de canalizare stațiilor de pompare și reconstrucția sistemelor de aprovizionare cu apă a satului Ecaterinovca". Lucrările s-au încheiat pentru comuna Ecaterinovca urmând ca începând cu anul viitor să fie efectuate și lucrările prevăzute în proiect pentru or.Cimișlia.


După încheierea lucrărilor de construcție, marți, 22 noiembrie a fost întrunită Comisia de recepție la terminarea lucrărilor formată din reprezentanții instituțiilor abilitate, antreprenorul, supraveghetorul tehnic, reprezentanții APL din Ecaterinovca, autorii de proiect și reprezentanții ADR Sud, Maria Culeșov - director ADR Sud și secția Management Proiecte, Eugen Lupașcu și Sergiu Andronachi. Comisia a evaluat calitatea executării lucrărilor și au dat avizul pentru darea în exploatare.

Lucrările din cadrul proiectului pentru Ecaterinovca au început în luna august a.c. și s-au finisat cu succes în luna noiembrie. Astfel, locuitorii comunei beneficiază deja de apă potabilă în mai puțin de jumătate de an datorită implementării, în termenii stabiliți, de către ADR Sud a proiectului. Costul lucrărilor efectuate în Ecaterinovca se ridică la suma de 5 975 564,00 lei, finanțate din Fondul Național de Dezvoltare Regională, costul total al proiectului este de 21 647 690, 00 lei.

Implementat în parteneriat cu primăria Cimișlia, proiectul mai prevede reparația capitală a sistemului de canalizare, stațiilor de pompare și a stației de purificare din or. Cimișlia. Racordarea sistemului de canalizare a s. Ecaterinovca la sistemul de canalizare a or. Cimișlia.

Agenția de Dezvoltare Regională Sud vă amintește că acesta este al doilea proiect de dezvoltare regională din Republica Moldova finisat cu succes.