Prima   -  Presa   -  Noutăți - Calculatoare noi pentru Întreprinderile Municipale ,,Gospodărie Comunal Locativă„

Calculatoare noi pentru Întreprinderile Municipale ,,Gospodărie Comunal Locativă„

   
17.11.2011   2805 Accesări  

Întreprinderile Municipale ,,Gospodărie Comunal Locativă" (ÎMGCL) din cele 8 raioane ale Regiunii de Sud au fost dotate cu câte un calculator nou în direcția modernizării serviciilor comunale. Tehnica de calcul a ajuns în fiecare centru raional în urma implementării de către Agenția de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud) a proiectului ,,Eficientizarea managementului deșeurilor menajere solide din Regiunea de Dezvoltare Sud" finanțat din Fondul Național de Dezvoltare Regională (FNDR).

  Proiectul ,,Eficientizarea managementului deșeurilor menajere solide din Regiunea de Dezvoltare Sud" a fost lansat în octombrie 2010 și este implementat în întreaga Regiune de Sud. Obiectivele majore vin să îmbunătățească calitatea mediului ambiant și a sănătății populației din centrele raionale ale Regiunii de Sud prin eficientizarea managementului deșeurilor menajere solide și prin extinderea serviciilor de colectare a deșeurilor. Cele 8 calculatoare vor fi utilizate pentru sporirea capacităților de procesare a informațiilor în cadrul întreprinderilor comunale.

Proiectul se implementează în toate cele 8 raioane ale Regiunii Sud și a prevăzut până în prezent dotatarea cu câte un buldozer a  Întreprinderilor Municipale ,,Gospodărie Comunal Locativă" din raioanele Căușeni, Ștefan Vodă și Cantemir, și dotarea cu câte o autospecială a Întreprinderilor Municipale ,,Gospodărie Comunal Locativă" din raioanele Basarabeasca, Cahul, Taraclia, Leova și Cimișlia. Presă de balotat plasticul, containere și lăzi au fost livrate tuturor Centrelor Raionale ale Regiunii Sud și urmează  a fi amplasate în ariile cu blocuri locative în momentul finisării platformelor pentru colectarea selectivă a deșeurilor. Livrarea preselor de balotat plasticul și a tehnicii de calcul vin să încheie cele mai importante activități din cadrul proiectului urmând ca după finisarea platformelor de colectare selectivă a deșeurilor să se întreprindă acțiuni doar în vederea școlarizării populției cu privire la colectarea selectivă.

Proiectul ,,Eficientizarea managementului deșeurilor menajere solide în RDS" implementat de ADR Sud ,este finanțat din Fondul Național de Dezvoltare Regională în parteneriat cu Proiectul Guvernarea Deșeurilor - IEVP Est", costul total ajungând la 19.038.924,00 lei cu o durată de implementare de 24 de luni.