Prima   -  Presa   -  Noutăți - Instrumentele de finanțare ale UE privind elaborarea și administrarea proiectelor

Instrumentele de finanțare ale UE privind elaborarea și administrarea proiectelor

   
29.09.2011   1698 Accesări  

„Instrumentele de finanțare ale UE privind elaborarea și administrarea proiectelor în conformitate cu cerințele europene pentru reprezentanții autorităților centrale și locale„ - acesta este genericul  traning-ului care a fost organizat de către Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale „Viitorul" (IDIS „Viitorul"). Scopul acestui training a fost de a consolida capacitățile reprezentanților autorităților centrale și locale în vederea accesării fondurilor europene, informarea acestora cu privire la programele Comisiei Europene pentru care este eligibilă Republica Moldova și care sunt inițiativele susținute.

 Viorica Cecan, specialist în elaborarea, implementarea și monotorizarea proiectelor din Cadrul ADR Sud a fost prezentă la instruirea organizată în parteneriat cu fundația Hanns Seidel Stiftung în perioada 27 - 28 septembrie curent. Training-ul s-a focusat de asemenea pe scrierea propunerilor de proiect și administrarea proiectelor în conformitate cu cerințele UE, precum și lini directoare și aplicații practice de scriere a proiectelor în dependență de priorități.  

Formatorul evenimentului, dna Aida Catană, a ales metoda de lucru care a permis invitaților să aplice direct în practică cunoștințele căpătate.

Eveniment reprezintă o oportunitate unică de a identifica și formula necesitățile, problemele și soluțiile pentru autoritățile locale și centrale în vederea accesării și gestionării fondurilor europene, mecanisme de accesare și cunoaștere și implementarea cu succes a acestora.