Prima   -  Presa   -  Noutăți - Consiliul Regional de Dezvoltare Sud și-a ales conducerea

Consiliul Regional de Dezvoltare Sud și-a ales conducerea

   
14.09.2011   1591 Accesări  

Agenția de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud) a organizat astăzi, 14 septembrie, ședința de constituire a Consiliului Regional pentru Dezvoltare Sud (CRD Sud). Prima ședință a CRD Sud a fost una decisivă fiind puse pe agenda de lucru alegerea președintelui și vicepreședintelui CRD Sud și delegarea unui  reprezentant din sectorul privat în calitate de membru al CNCDR.

Toate activitățile plasate pe agenda de lucru au fost efectuate cu succes astfel funcția de președinte i-a revenit doamnei Eufrosinia Grețu - Președinte al Consiliului raional Leova, funcția de vicepreședinte o va exercita Ivan Veveriță - vicepreședintele Consiliului raional Cimișlia iar Vasile Petrenco, director SRL ,,Real - Sud" din or. Cahul va fi reprezentantul sectorului privat în calitate de membru al CNCDR. Conducerea CRD a fost aleasă prin votul direct al celor 32 de membrii ai Consiliului.

Consiliul Regional de Dezvoltare este o structură funcțională deliberativă la nivelul fiecărei regiuni de dezvoltare, fără personalitate juridică, având drept scop coordonarea și promovarea obiectivelor politicii de dezvoltare regională la nivel local. În componența Consiliului Regional intră reprezentanți ai autorităților publice locale, desemnați din oficiu - președinți de raioane, primari din cadrul regiunii delegați de către asociația primarilor, reprezentanții sectorului privat și ai societății civile. Numărul total al membrilor Consiliul Regional de Dezvoltare Sud este de 32, câte 4 reprezentanți din 8 raioane.

Membrii Consiliului Regional își exercită atribuțiile cu titlu gratuit.