Prima   -  Presa   -  Noutăți - Basarabeasca va avea un nou pod peste rîul Cogîlnic

Basarabeasca va avea un nou pod peste rîul Cogîlnic

   
13.09.2011   1822 Accesări  

Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor împreună cu Agenția de Dezvoltare Regională Sud și Primăria Basarabeasca organizează vineri, 16 septembrie, ora 10:00, în incinta primăriei orașului Basarabeasca, evenimentul de lansare a proiectului „Reparația podului peste rîul Cogîlnic de pe str. Matrosov și secțiunea de drum local adiacentă autostrăzii internaționale Chișinău - Tarutino- Odesa, din orașul Basarabeasca".

         La eveniment vor fi prezenți reprezentanții Ministerului Dezvoltării Regionale  și Construcțiilor,  reprezentanții ADR Sud, Autoritățile Publice Locale, beneficiarii direcți și indirecți și întreg corpul responsabil de implementarea proiectului. 

          Proiectul implementat de Agenția de Dezvoltare Regionlă Sud prevede crearea condițiilor pentru transportul de tranzit de circa 100 000 de locuitori a raioanelor Basarabeasca, Cimișlia, Hîncești, din municipiul Chișinău, satul Cioc-Maidan (Găgăuzia), satul Tvardița raionul Taraclia care traversează frontiera cu Ucraina prin punctul internațional „Basarabeasca-Serpnevoe", efectuarea reparației drumului local dintre str. Karl Marx și Matrosov și podul peste rîul Coghilnic pe acest sector în orașul Basarabeasca, plantarea de-a lungul drumului reparat (1 km) a 150 de pueți de salcie pentru a reduce impactul negativ asupra mediului înconjurător.

         Proiectul este finanțat din Fondul Național de Dezvltare Regională și are o durată de implementare de 45 de zile.

Descărcați aici invitația: Invitatie.docx 

Descărcați aici agenda evenimentului: agenda_evenimentului.docx

Pentru imagini accesați aici