Prima   -  Presa   -  Noutăți - Atelier în cadrul Programului Operațional Comun ,, Bazinul Mării Negre„ la Chișinău

Atelier în cadrul Programului Operațional Comun ,, Bazinul Mării Negre„ la Chișinău

   
09.09.2011   1374 Accesări  

În cadrul Programului Operațional Comun ,, Bazinul Mării Negre" la Chișinău s-a organizat un atelier de lucru cu privire la condițiile și modul de aplicare,  de informare pentru toate instituțiile interesate în scrierea  proiectelor transfrontaliere la care a participat și Viorica Cuțitaru, Specialist în elaborarea, implementarea și monitorizarea proiectelor din cadrul Agenției de Dezvoltare Regională Sud.

În cadrul atelierului a fost prezentată informația privind al doilea apel de propuneri de proiecte, anunțat în mai 2011. Și anume: Prioritățile și măsurile programului, criteriile de eligibilitate a aplicantului și partenerilor,  mărimea fondurilor alocate. O mare atenție s-a acordat Ghidului de aplicare, completării formularului de aplicare și anexelor necesare. Specialișii veniți din străinătate și cei din țară au răspuns la toate întrebările legate de procesul de aplicare pentru Program.

Participanții au adresat întrebări concrete privind toate subiectele discutate, dar  în cea mai mare parte privind elaborarea bugetului: eligibilitatea costurilor, separarea liniilor de buget, divizarea bugetului pe activități, pe parteneri și multe altele. Devizul atelierului a fost - practica.

Programul Operațional Comun ,,Bazinul Mării Negre 2007-2013" este parte a politicii de Vecinătate a Uniunii Europene și este finanțat prin Instrumentul European de Vecinătate și Parteneriat și cofinanțat de țările participante în Program. Programul are trei priorități de bază:

1.      Sprijinirea parteneriatelor transfrontaliere în vederea dezvoltării economice și sociale bazate pe utilizarea în comun a resursurselor.

2.      Utilizarea în comun de resurse și competențe pentru protecția și conservarea mediului.

3.      Sprijinirea inițiativelor culturale și educaționale în vederea creării unui mediu cultural comun în bazinul Mării Negre.

Termenul limită de depunere a aplicanților este 30 septembrie 2011. Întrebările mai pot fi trimise prin e-mail sau fax nu mai târziu de 15 zile înainte de termenul limită de depunere  a aplicațiilor la următoarea adresă: infocall@blacksea-cbc.net