Prima   -  Presa   -  Noutăți - Atelier de identificare a ideilor de proiect la Căușeni

Atelier de identificare a ideilor de proiect la Căușeni

   
11.08.2011   2035 Accesări  

Refacerea infastructurii fizice, amenajarea stadionului sportiv dintre s. Ursoaia și s. Tănătari, promovarea obiectivelor turistice din regiunea raionului Căușeni - acestea se numără printre prioritățile primarilor din raionul Căușeni, întruniți, miercuri 10 august, la Căușeni în cadrul unui Atelier de identificare a ideilor de proiect. Atelierul a fost organizat de către Agenția de Dezvoltare Regională Sud în scopul identificării ideilor de proiect viabile și corespunzătoare nevoilor regiunii. Astfel de ateliere se vor desfășura în fiecare centru raional pe parcursul lunii august urmând ca în septembrie, ideile transcrise în proiecte, să  particepe la Apelul pentru propuneri de proiecte.

Îm parametrii celor trei priorități  de bază în dezvoltarea Regiunii de Sud: Reabilitarea infrastructurii fizice; Diversificarea economiei și susținerea dezvoltării sectorului privat; Îmbunătățirea factorilor de mediu și a atractivității turistice, autoritățile publice locale de nivelul I și II pot veni cu propunei de proiecte adaptate la nevoile și neajunsurile localității pe care o reprezintă. În cadrul atelierelor, participanții sunt instruiți cu privire la procesul de dezvoltare regională, la rolul lor în vederea asigurării unei Regiuni prospere și la modul de a prioritiza problemele.

În cadrul atelierului au participat 21 de reprezentanți ai autorităților publice locale din raionul Căușeni, care spre sfârșit au propus un șir de idei de proiecte printre care: amenajarea gunoiștelor neautorizate, reconstrucția infrastructurii fizice, componentele apă și canalizare, recontrucția drumurilor, amenajarea terenurilor sportive.

Specialiștii ADR Sud au discutat cu reprezentanții APL pe marginea ideilor de proiecte și a prioritizării acestora precum și despre faptul că Apelul pentru propuneri de proiecte nu a fost încă lansat și activitatea dată este doar o activitate premergătoare lansării apelului. Actorii implicați în proces vor avea timp necesar pentru a transcrie ideile de proiecte în proiecte propriu zise și vor avea posibilitatea să le propună spre finanțare în perioada lansării apelului de propuneri de proiecte. Următorul atelier de identificare a ideilor se va ține la Ștefan Vodă.