Prima   -  Presa   -  Noutăți - Atelier de lucru cu tematica„ Capacitatea Întreprinderii Municipale Apă – Canal, Cahul„

Atelier de lucru cu tematica„ Capacitatea Întreprinderii Municipale Apă – Canal, Cahul„

   
12.04.2011   2408 Accesări  

La data de 12 aprilie 2011, în incinta primăriei Cahul, a avut loc un atelier de lucru cu tematica" Capacitatea Întreprinderii Municipale Apă - Canal, Cahul", pentru a oferi servicii corespunzătoare eficiente și eficace.

            Scop: prezentarea analizei diagnostice a ÎM „Apă- Canal" Cahul, elaborată de compania de consultanță „ProEra" și discuții asupra recomandărilor accentuate pe evaluarea decalajelor de dezvoltare a capacităților și nevoilor de formare ale furnizorilor de serviciu.

            Printre invitații care au participat la acest atelier au fost: reprezentantul MDRC, reprezentantul ADR Sud,  reprezentantul primăriei or. Cahul,  Agenția „Apele Moldovei", Centru de Sănătate Publică Cahul, reprezentanții primariilor din raionul Cahul, ONG -uri din raionul Cahul.

            Această analiză diagnostic economică a ÎM Apă - Canal Cahul, a fost necesară pentru a determina măsurile adecvate de dezvoltare a capacității,  de a împuternici această Întreprindere Municipală pentru îndeplinirea sarcinilor și de a oferi servicii corespunzătoare într-un mod mai eficient și eficace.

            Acesta este motivul pentru care a fost util  să se efectueze o analiză profundă a acestei societăți în termeni de:
- de organizare și structura de management,
- resurse umane, inclusiv structura de personal, fișele de post și dezvoltarea personalului,
capacitățile tehnice și activele,
- situația comercială în termen de piață, distribuție și de stabilire a prețurilor,
- situația financiară, inclusiv a activelor, costurile și analiza datoriilor, capitalul de exploatare și a stocurilor.

            Această analiză a fost efectuată de către compania specializată "ProEra" angajată în februarie 2011, reprezentată de directorul Gheorghe Efros, în cooperare cu un specialist tehnic în apă / canalizare. Analiza s-a bazat pe evoluția economică a Întreprinderii pentru ultimii 3 ani. Un set cuprinzător de recomandări pentru IM "Apă Canal" Cahul vor fi dezvoltate pe baza acestei analize diagnostice, cu accent pe evaluarea  decalajelor de dezvoltare a capacității și a nevoilor de formare.