Prima   -  Presa   -  Noutăți - Agenția Regională de Dezvoltare Sud va implimenta proiectul-pilot privind construcția unei rețele de apeduct pentru aprovizionarea cu apă potabilă a locuitorilor satului Roșu, raionul Cahul

Agenția Regională de Dezvoltare Sud va implimenta proiectul-pilot privind construcția unei rețele de apeduct pentru aprovizionarea cu apă potabilă a locuitorilor satului Roșu, raionul Cahul

   
18.10.2010   6750 Accesări  

La data de 15 octombrie curent la Centrul „Summit", or. Chisinau a avut loc masa rotunda unde a fost prezentat proiectul pilot „Aprovizionarea cu apă potabilă a satului Roșu, raionul Cahul, Republica Moldova". Acest proiect prevede îmbunătățirea serviciilor publice locale prin intermediul infrastructurii de aprovizionare cu apă a satului Roșu, raionul Cahul. Rețeaua de apeduct va alimenta cu apă potabilă 3276 de locuitor, grădinița, școala, instituțiile publice, obiectivele sociale și centrul medicilor de familie din localitate. Lucrările prevăzute pentru acest proiect de investiții ar însemna extinderea rețelei de alimentare cu apă la 12,5 km, construcția a două stații de pompare, instalarea unui număr de 5 hidranți pentru stingerea incendiilor etc., care să asigure modernizarea infrastructurii de aprovizionare cu apă.

Bugetul alocat pentru acest proiect este de circa 3 milioane lei. Realizarea acestui proiect pilot este posibilă datorită suportului financiar acordat de Ministerul Afacerilor Externe al României în parteneriat cu Ministerul Construcțiilor și Dezvoltării Regionale a Republicii Moldova, iar responsabil pentru implementarea acestui proiect pilot este Agenția Regională de Dezvoltare Sud asistată de Biroul de Cooperare Tehnică al Germaniei (GTZ), Moldova.

Liviu Bleoca, reprezentant al Ambasadei României în Republica Moldova a specificat că  suportul financiar alocat nu are un scop de a obține un profit pentru Guvernul României, dar are menirea susținerii Moldovei în dezvoltarea regională, în calitate de vecin și susținător în integrarea UE a RM.  

La masa rotunda au luat parte si  reprezentanți ai instituțiilor statale, organizațiilor nonguvernamentale, organizațiilor finanțatoare și reprezentanți ai mass-media.