Prima   -  Presa   -  Noutăți - Atelier de lucru cu genericul ”Promovarea parteneriatelor publice în domeniul dezvoltării regionale„

Atelier de lucru cu genericul ”Promovarea parteneriatelor publice în domeniul dezvoltării regionale„

   
20.09.2010   2628 Accesări  

La data de 16  septembrie în cadrul ADR Sud a fost organizat atelierul de lucru cu genericul Promovarea parteneriatelor publice în domeniul dezvoltării regionale".

Evenimentul dat a fost organizat cu suportul proiectului „Moldova: Cooperare în Dezvoltarea Regională" finanțat de DFID și SIDA.

Atelierul de lucru a  fost moderat de către Dl. Constantin Mihailescu, Consultant superior în dezvoltare regională, MDRD, iar în calitate de experți formatori au fost invitați 2 consultanți internaționali în dezvoltarea parteneriatelor publice: Dl. Colm McClements (Marea Britanie) și  Dna Liliana Lucaciu (România). 

La atelier au participat 22 de reprezentanți ai APL din Regiunea Sud și angajații ADR Sud.

Scopul atelierului a fost  identificarea parteneriatelor publice, domeniilor prioritare și  potențialelor idei de dezvoltare a proiectelor transfrontiere.

În prima parte a activității Dl. Colm McClements și Liliana Lucaciu au relatat despre  principiile majore în promovarea parteneriatelor publice la nivel de proiect în  domeniul dezvoltării regionale. Experții au venit cu numeroase exemple relevante în ce privește constituirea parteneriatelor durabile și au descris mecanismul cum aceste parteneriate au contribuit la soluționarea problemelor concrete.

 În cea de-a doua parte a atelierului s-a axat pe problematica proiectelor transfrontaliere și modalitatea de a dezvolta proiecte transfrontaliere în parteneriat. Experții au oferit posibilitate participanților să formuleze idei de proiecte transfrontaliere care ulterior au fost analizate prin prisma modalităților de implicare a partrenerilor în proiecte și a beneficiilor care le vor avea potențialii parteneri. Lucrul în grup a dat posibilitate participanților să evalueze viabilitatea ideilor lansate precum și să elaboreze un plan de activități necesare pentru a preface ideia într-un proiect care ar corespunde exigențelor programelor transfrontaliere.