Prima   -  Presa   -  Noutăți - Suport financiar de până la 500 000 de lei pentru întreprinderile mici și mijlocii din țară care își digitalizează afacerile

Suport financiar de până la 500 000 de lei pentru întreprinderile mici și mijlocii din țară care își digitalizează afacerile

   
24.06.2022   654 Accesări  

Organizația pentru dezvoltarea sectorului întreprinderilor mici și mijlocii (ODIMM) a lansat „Programul de transformare digitală a întreprinderilor mici și mijlocii", prin intermediul căruia companiile autohtone vor putea accesa suport financiar nerambursabil de până la 500 000 de lei pentru digitalizarea proceselor de producere și prestări servicii.

Programul oferă o abordare integrată de susținere a ÎMM - urilor prin introducerea instrumentelor digitale, în scopul dezvoltării productivității și competitivității întreprinderilor locale, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei din Republica Moldova.

Beneficiari ai Programului pot fi ÎMM-urile care:

- își desfășoară activitatea antreprenorială pe teritoriul Republicii Moldova;

- activează de minimum 12 luni pe piață până la data depunerii dosarului la Program, au prezentat la Biroul Național de Statistică situațiile financiare (prescurtate, simplificate sau complete conform Standardului Național de Contabilitate) pentru ultimul an de activitate;

- nu au restanțe față de bugetul public național;

- dispun de personal cu competențe necesare pentru implementarea proiectului investițional, confirmate prin acte/certificate corespunzătoare.

Termenul de implementare a Programului este de 36 de luni, cu posibilitatea de prelungire în baza mijloacelor financiare suplimentare disponibile.

Înscrierea companiilor interesate de acest Program de suport, se realizează în regim continuu, completând formularul de pe site-ul ODIMM.

Acțiunile Programului sunt finanțate din bugetul de stat și susținute prin intermediul Proiectului Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID și Guvernul Suediei.