Prima   -  Presa   -  Noutăți - Republica Moldova va putea atrage fonduri europene oferite de Grupul Agenției Franceze pentru Dezvoltare

Republica Moldova va putea atrage fonduri europene oferite de Grupul Agenției Franceze pentru Dezvoltare

   
15.06.2022   788 Accesări  

Guvernul Republicii Moldova urmează să semneze un Acord cu Guvernul Republicii Franceze privind activitățile Agenției Franceze de Dezvoltare (AFD), Proparco și Expertise France în Republica Moldova. Decizia a fost luată în ședința de astăzi a Guvernului.

Fondurile oferite de grupul AFD vor fi utilizate pentru finanțarea necesităților de dezvoltare națională a țării noastre.

Anul trecut, AFD a primit mandat pentru a acorda asistență de dezvoltare Republicii Moldova, prin instrumente de finanțare și expertiză tehnică. Astfel, Agenția va sprijini proiecte de dezvoltare în domenii, precum reîmpădurirea și irigarea, modernizarea sistemelor de alimentare cu apă și a sistemelor de canalizare, interconexiunile electrice și eficiența energetică a clădirilor.  

De asemenea, AFD va sprijini programele de reformă prin împrumuturi investiționale, finanțarea studiilor de fezabilitate, investiții în fondurile de investiții și finanțarea sectorului privat.

Acordul va fi semnat astăzi, la Chișinău, de către Nicolae Popescu, viceprim- ministru, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, și Catherine Colonna, ministra pentru Europa și Afacerile Externe a Franței.

AFD este o organizație a Guvernului Franței care finanțează proiecte în țările în curs de dezvoltare. AFD a deschis un birou de reprezentare la Chișinău, în februarie 2022.