Prima   -  Presa   -  Noutăți - Consiliul Regional pentru Dezvoltare Sud se convoacă joi, 23 septembrie a.c., în ședință ordinară

Consiliul Regional pentru Dezvoltare Sud se convoacă joi, 23 septembrie a.c., în ședință ordinară

   
09.09.2021   562 Accesări  

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud anunță despre convocarea în ședință ordinară a Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Sud.  

În conformitate cu prevederile Legii nr. 438-ХVI din 28 decembrie 2006 privind dezvoltarea regională în Republica Moldova, Hotărârii Guvernului пr. 127 din 08.02.2008 cu privire la măsurile de realizare а Legii пr. 438-XVI din 28 decembrie 2006 privind dezvoltarea regională în Republica Moldova, și ținând cont de prevederile art. 17 lit. a), și art. 20, lit. a) ale Regulamentului de organizare și funcționare a Consiliului Regional pentru Dezvoltare Sud, aprobat prin Decizia Consiliului Regional pentru Dezvoltare Sud Nr. 04/01 din 27 noiembrie 2020, Consiliul Regional pentru Dezvoltare Sud se convoacă în ședință ordinară joi23 septembrie 2021ora 10:00.

 Ședința va avea loc în incinta Consiliului Raional Cimișlia (Sala Mare, etaj II), situat pe adresa: orașul Cimișlia, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 12.

La ședință sunt invitați să participe reprezentanți ai Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, membrii CRD Sud, specialiști din cadrul ADR Sud și alte persoane interesate.

Ordinea de zi a ședinței se anexează mai jos.

Consiliul Regional pentru Dezvoltare Sud (CRD Sud) este structura regională deliberativă, fără personalitate juridică, constituită în vederea elaborării, coordonării și monitorizării politicii de dezvoltare regională la nivelul Regiunii de Dezvoltare Sud (denumită în continuare regiunea), formate din raioanele Ștefan Vodă, Căușeni, Cimișlia, Basarabeasca, Leova, Cahul, Cantemir și Taraclia. CRD Sud este alcătuit din președinții raioanelor componente și câte un reprezentant al asociațiilor de primari, societății civile și sectorului privat din fiecare raion al regiunii. Membrii CRD Sud își exercită atribuțiile cu titlu gratuit.