Prima   -  Presa   -  Noutăți - Vizita municipiului Cahul – oraș pol de creștere a Regiunii de Dezvoltare Sud

Vizita municipiului Cahul – oraș pol de creștere a Regiunii de Dezvoltare Sud

   
17.08.2021   794 Accesări  
La data de 16 august 2021 Olga Gorban - director al Agenției de Dezvoltare Regională Sud a efectuat o vizită în orașul Cahul unde a participat la o ședință de lucru cu Domnul Nicolae Dandiș - primar al municipiului Cahul.
În cadrul ședinței au fost abordate mai multe probleme ce țin de implementarea Programului Național de Dezvoltare a Orașelor Poli de Creștere, aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr. 916 din 16.12.2020 - din care face parte și municipiul Cahul, precum și despre Programul de Revitalizare Urbană din care face parte primăria mun. Cahul începând cu a.2020.
Dl primar - Nicolae Dandiș a menționat despre necesitatea adaptării cadrului normativ în vederea delimitării unor responsabilități clare ce țin de implementarea politicii naționale de dezvoltare regională și despre resursele necesare în vederea atingerii țintelor propuse. 
La finalul discuțiilor s-a menționat despre necesitatea consolidării capacităților și a realizării acțiunilor comune pentru atingerea obiectivelor în dezvoltarea Regiunii Sud.