Prima   -  Presa   -  Noutăți - Noi contracte de antrepriză și supraveghere tehnică de circa 100 de milioane de lei, finanțate de către Uniunea Europeană, pentru populația orașului Leova

Noi contracte de antrepriză și supraveghere tehnică de circa 100 de milioane de lei, finanțate de către Uniunea Europeană, pentru populația orașului Leova

   
18.08.2020   873 Accesări  

Marți, 18 august 2020, ora 14:00, în incinta Liceului Teoretic „Constantin Spătaru” din or. Leova, reprezentanți ai Agenției de Dezvoltare Regională Sud, ai Primăriei or. Leova și ai Consiliului Raional Leova, au semnat contractele de antrepriză și supraveghere tehnică pentru următoarele proiecte de infrastructură finanțate de Uniunea Europeană:

 ·         „Sporirea eficienței energetice a L.T. „Constantin Spătaru” din or. Leova”, valoarea contractului de antrepriză constituie 52 384 758,00 lei.

și

·         „Extinderea sistemului de canalizare din or. Leova și Construcția stației de pompare a apelor uzate din or. Leova”, valoarea căruia constituie 46 357 628,00 lei.

Antreprenorul căruia i-a fost adjudecat contractul, SRL ,,Polimer Gaz Conducte”, urmează să execute lucrări de eficientizare energetică a L.T. „Constantin Spătaru” din or. Leova. Ca urmare a măsurilor de eficiență energetică, peste 640 de elevi, profesori și personal auxiliar vor beneficia de condiții de educație îmbunătățite și de un mediu de studii confortabil. Liceul vor beneficia de măsuri precum reabilitarea acoperișului, izolarea pereților clădirii, înlocuirea geamurilor, reabilitarea sistemului de încălzire, asigurarea cu apă caldă și rece la robinetele din școli, renovarea facilităților sanitare în interiorul instituției, etc.

La fel antreprenorul va executa și lucrări de construcție a rețelelor interne de canalizare în or. Leova, cu o lungime totală de 13,5 km precum și lucrările de racordare a 690 case individuale de locuit. Astfel, peste 1 700 locuitori vor avea acces la canalizare centralizată prin intermediului unei rețele moderne.

 

Totodată, au fost semnate și contractele pentru serviciile de supraveghere tehnică a lucrărilor din cadrul proiectelor sus-menționate. Pentru proiectul „Sporirea eficienței energetice a L.T. „Constantin Spătaru” din or. Leova”, câștigător a fost desemnat SRL „Verluxcons” cu oferta contractuală în valoare de 407 029,57 lei. Iar pentru proiectul „Extinderea sistemului de canalizare din or. Leova și Construcția stației de pompare a apelor uzate din or. Leova”, câștigător a fost desemnat SRL „Preant” cu oferta contractuală în valoare de 231 788,14 lei.

De notat, că agentul economic, căruia i-a fost adjudecat contractul, a fost desemnat câștigător al licitațiilor internaționale, cod achiziție MSPL/GIZ/L/SE/002 din 15.05.2020 și MSPL/GIZ/L/SA/001 din 22.05.2020, organizate de către autoritatea contractantă, ADR Sud în baza procedurilor de licitație PRAG UE. Respectarea acestor proceduri asigură alegerea obiectivă, transparentă și nediscriminatorie a contractanților cu oferte competitive la cel mai bun raport preț-calitate sau cel mai bun preț, respectând, totodată, eficiența utilizării fondurilor publice.

Notă: Măsurile investiționale „Sporirea eficienței energetice a L.T. „Constantin Spătaru” din or. Leova” și „Extinderea sistemului de canalizare din or. Leova și Construcția stației de pompare a apelor uzate din or. Leova” sunt finanțate de către Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", care este implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ).