Prima   -  Presa   -  Noutăți - În comuna Lebedenco din raionul Cahul a fost dat startul campaniei de informare și conștientizare a beneficiarilor de servicii de aprovizionare cu apă și de canalizare

În comuna Lebedenco din raionul Cahul a fost dat startul campaniei de informare și conștientizare a beneficiarilor de servicii de aprovizionare cu apă și de canalizare

   
16.07.2019   458 Accesări  

A fost dat startul campaniei de informare și conștientizare a beneficiarilor de servicii de aprovizionare cu apă și canalizare (AAC) din comuna Lebedenco, raionul Cahul. Evenimentul de lansare a campaniei a fost organizat de Primăria comunei Lebedenco, în parteneriat cu Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și Asociația Obștească "AZI", în cadrul proiectului „Modernzarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”. 

Activitățile și mesajele campaniei au abordat subiecte ce țin de îmbunătățirea mai multor domenii, și anume: a calității serviciilor de furnizare a apei, a condițiilor de viață a populației ca urmare a furnizării serviciilor de apă la standarde europene; a stării de sănătate a populației datorită reducerii poluării mediului, în special a surselor de apă.

Astfel, locuitorii comunei Lebedenco au fost informați despre beneficiile unui serviciu modern de aprovizionare cu apă potabilă, conștientizând impactul apei calitative asupra calității vieții și sănătății, cât și importanța protejării mediului înconjurător.

Precizăm că lucrările de construcție a rețelelor interioare de apeduct din comuna Lebedenco, raionul Cahul, au fost finalizate la finele lunii iunie a.c. Cei 25,2 km de rețele interioare de distribuție a ape potabile în satele Hutulu, Ursoaia și Lebedenco au fost construite în cadrul primei etape a proiectului "Construcția apeductului magistral Cahul -Lebedenco - Pelinei - Găvănoasa - Vulcănesti (satele) - Alexandru Ioan Cuza și a rețelelor interioare a satelor Lebedenco, Hutulu, Ursoaia, Pelinei, Sătuc, Găvănoasa, Vladimirovca și Nicolaevca", implementat de către Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud în cooperare cu Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Suportul financiar pentru realizarea acestei măsuri investiționale, în valoare de circa 58 mln. de lei, a fost acordat de Guvernul Elveției, prin intermediul GIZ. Totodată, comunitățile beneficiare au cofinanțat lucrările de construcție a rețelelor interioare de apeduct, participând cu o contribuție proprie de circa 1,7 mln. lei.

Astfel, datorită Guvernului Elveției, peste 884 de gospodării din comuna Lebedenco (satele Lebedenco, Ursoaia și Hutulu) vor fi conectate la serviciul centralizat de alimentare cu apă din raionul Cahul.

******************

Reiterăm, că măsura investițională "Construcția apeductului magistral Cahul -Lebedenco - Pelinei - Găvănoasa - Vulcănesti (satele) - Alexandru Ioan Cuza și a rețelelor interioare a satelor Lebedenco, Hutulu, Ursoaia, Pelinei, Sătuc, Găvănoasa, Vladimirovca și Nicolaevca" este finanțată de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).