Prima   -  Presa   -  Noutăți - Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului anunță desfășurarea consultărilor publice pe marginea Regulamentului cu privire la acordarea subvențiilor pentru îmbunătățirea nivelului de trai și de muncă în mediul rural l

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului anunță desfășurarea consultărilor publice pe marginea Regulamentului cu privire la acordarea subvențiilor pentru îmbunătățirea nivelului de trai și de muncă în mediul rural l

   
15.07.2019   407 Accesări  

Autoritățile publice locale de nivelurile I și II, precum și reprezentanții sectorului privat și ai societății civile din Regiunile de Dezvoltare Centru și Sud sunt invitați să participe la ședințele de consultări publice pe marginea proiectului de hotărâre ce vizează aprobarea Regulamentului cu privire la acordarea subvențiilor pentru îmbunătățirea nivelului de trai și de muncă în mediul rural din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural.

În Regiunea de Dezvoltare Centru, consultările publice vor avea loc joi, 18 iulie a.c., în intervalul orelor 10.00 - 12.00, în incinta Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, mun. Chișinău, bd. Ștefan cel Mare și Sfînt, 162, sala de ședințe, etajul 1.

Sunt invitate toate părțile interesate din următoarele unități administrativ-teritoriale: mun. Chișinău, Ialoveni, Strășeni, Criuleni, Anenii Noi, Dubăsari, Orhei, Hîncești, Ungheni, Călărași, Nisporeni, inclusiv din Cimișlia, Căușeni, Ștefan Vodă.

În Regiunea de Dezvoltare Sud, consultările publice vor avea loc vineri, 19 iulie a.c., în intervalul orelor 10.00 - 12.00, în mun. Cahul, Piața Independenței 2, în incinta Consiliului Raional (sala de ședințe). 

Sunt invitate să participe toate părțile interesate din următoarele unități administrativ-teritoriale: Cahul, Comrat, Leova, Cantemir, Taraclia, Vulcănești, Ceadîr-Lunga și Basarabeasca.

Consultările publice sunt organizate de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului în colaborare cu Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură. Scopul Regulamentului este de a stabili măsurile, condițiile și procedurile de acordare a subvențiilor în avans pentru îmbunătățirea și dezvoltarea infrastructurii economice publice rurale, renovarea și dezvoltarea localităților rurale și diversificarea economiei rurale prin activități non-agricole, în scopul îmbunătățirii condițiilor de viață și de muncă în mediul rural.