Prima   -  Presa   -  Noutăți - Evenimente publice de prezentare a Profilurilor investiționale au avut loc în raioanele Cimișlia, Leova, Taraclia și Basarabeasca

Evenimente publice de prezentare a Profilurilor investiționale au avut loc în raioanele Cimișlia, Leova, Taraclia și Basarabeasca

   
31.05.2019   1100 Accesări  

În perioada 27-30 mai 2019 în incinta Consiliilor raionale Taraclia, Basarabeasca Cimișlia și Leova s-au desfășurat evenimentele publice de prezentare a Profilurilor investiționale raionale. Activitățile sunt realizate în cadrul proiectului "Poarta de sud a Moldovei deschisă pentru promovarea afacerilor și investițiilor" finanțat de Uniunea Europeană în cadrul inițiativei "Primarii pentru creștere economică".

Prezenți la evenimente peste 90 persoane, reprezentanți ai autorităților publice, servicii desconcentrate din raioanele respective, antreprenori, reprezentanți ai societății civile și alte persoane interesate. Profilurile investiționale elaborate și prezentate în cadrul evenimentelor, sunt rezultatul unui proces de lucru participativ cu implicarea specialiștilor din cadrul consiliilor raionale, a primăriilor, Agenției de Dezvoltare Regională Sud și cu suportul unui expert contractat în cadrul proiectului.

 Prin elaborarea profilului investițional, ca instrument de promovare a investițiilor în economia regiunii, sa reușit lansarea procesului de inventariere a obiectelor, bunuri proprietate publică și privată, care pot deveni oferte investiționale și care urmează a fi promovate în rîndul potențialilor investitori, atît străini cît și autohtoni. Drept instrument de promovare a ofertelor colectate, va fi utilizată o pagină web care urmează a fi creată în cadrul proiectului și care în continuare va fi gestionată de Agenția de Dezvoltare Regională Sud. Procesul de colectare a ofertelor investiționale de la proprietari și de promovare a acestora în rîndul investitorilor prin intermediul paginii web create, va continua și după finalizarea proiectului, astfel ADR Sud va asigura durabilitatea proiectului finanțat din sursele UE. Total în acest exercițiu de analiză a oportunităților investiționale a Regiunii de Dezvoltare Sud au fost colectate și vor fi promovate în rîndul investitorilor 82 oferte investiționale, inclusiv 20 terenuri, 53 clădiri, 8 infrastructuri de sprijin în afaceri din regiune, și o ofertă de parteneriat în afaceri.

În perioada următoare, se vor desfășura încă trei evenimente de acest gen în raioanele Ștefan Vodă, Cantemir și Cahul. După care va urma prezentarea Catalogului investițional pentru Regiunea de Dezvoltare Sud în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Regional pentru Dezvoltare Sud.