Prima   -  Presa   -  Noutăți - S-a desfășurat cea de-a doua ședință a Comitetului Director în cadrul proiectului "Poarta de Sud a Moldovei deschisă pentru promovarea afacerilor și investițiilor"

S-a desfășurat cea de-a doua ședință a Comitetului Director în cadrul proiectului "Poarta de Sud a Moldovei deschisă pentru promovarea afacerilor și investițiilor"

   
21.01.2019   795 Accesări  

Vineri, 18 ianuarie 2019, la sediul ODIMM s-a desfășurat cea de a doua ședință a Comitetului Director în cadrul proiectului Poarta de Sud a Moldovei deschisă pentru promovarea afacerilor și investițiilor. 

Subiectele incluse în agenda ședinței au ținut de prezentarea activităților realizate și a rezultatelor obținute în implementarea proiectului în perioada octombrie - decembrie 2018, precum și activitățile planificate pentru primul trimestru al anului 2019. S-a menționat că în mare parte activitățile în cadrul proiectului sunt implementate în termen. A fost procurat echipamentul și pe ultima sută de metri este confecționarea mobilierului pentru amenajarea a 4 spații de preincubare/biblioteci antreprenoriale în incubatoarele de afaceri din Cimișlia, Leova, Cahul și Ștefan Vodă, precum și amenajarea a 4 birouri de informare pentru antreprenori în raioanele Basarabeasca, Cantemir, Căușeni și Taraclia. A fost colectată informația necesară de la Consiliile Raionale din Regiunea de Dezvoltare Sud (RDS) și elaborate 80 oferte investiționale care vor sta la baza Catalogului Investițional și Portalului investițional al Regiunii de Dezvoltare Sud.

Trimestrul I 2019 va fi mai bogat evenimente. Vor fi organizate 8 evenimente publice de prezentare a Profilurilor investiționale pentru cele 8 raioane din RDS, va fi organizat un eveniment public de prezentare a spațiilor de preincubare create, se planifică instruirea a 48 de prestatori de  servicii de consultanță în afaceri pentru ÎMM - urile din regiune.

Prezenți la eveniment conducătorii instituțiilor partenere în implementarea proiectului,  domnul Iovu Bivol din numele Consiliul Raional Cimișlia, Maria Culeșov, Agenția de Dezvoltare Regională Sud și Petru Gurgurov, Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii. Delegația Uniunii Europene în Moldova a fost reprezentată de Iva Stamenova, manager de proiecte, Lilian Danilov și  Diana Nastas, ambii reprezentanți ai secretariatul Inițiativei "Primarii pentru creștere economică " în Moldova.

Proiectul " Poarta de Sud a Moldovei deschisă pentru Promovarea Afacerilor și Investițiilor" își propune să contribuie la dezvoltarea unui mediu de afaceri competitiv în Regiunea de Sud prin consolidarea capacităților prestatorilor de servicii de suport în afaceri, precum și sporirea cererii de consultanță din partea IMM-lor. La fel în cadrul proiectul  se urmărește creșterea capacității instituționale în promovarea investițiilor în regiune.

Proiectul „Poarta de Sud a Moldovei deschisă pentru Promovarea Afacerilor și Investițiilor" este finanțat de către Uniunea Europeană în cadrul inițiativei  "Primarii pentru creștere economică" și implementat de Consiliul Raional Cimișlia în parteneriat cu ODIMM și ADR Sud.