Prima   -  Presa   -  Noutăți - Mai mulți bani din bugetul țării pentru dezvoltarea rurală

Mai mulți bani din bugetul țării pentru dezvoltarea rurală

   
09.11.2018   831 Accesări  

Până la 20 % din mijloacele financiare, din bugetul de stat, destinate subvențiilor în agricultură și mediului rural, vor fi oferite pentru dezvoltarea infrastructurii economice publice în localitățile rurale, precum și pentru diversificarea activităților non-agricole ce vor contribui la îmbunătățirea condițiilor de trai pentru locuitorii din mediul rural și asigurarea cu noi locuri de muncă.

Aceasta propunere de modificare a Legii cu privire la principiile de subvenționare a producătorilor agricoli a venit din partea Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și a fost aprobată ieri, în cadrul ședinței Guvernului.

În această ordine de idei, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc, a a specificat următoarele: "Modificările propuse prevăd îmbunătățirea și ajustarea politicilor  în domeniul dezvoltării agriculturii și mediului rural conform standardelor Uniunii Europene, pentru a garanta o dezvoltare eficientă a sectorului, păstrând în același timp continuitatea politicilor incluse în Strategia națională de dezvoltare agricolă și rurală 2014-2020".

Totodată, oficialul a menționat că a fost efectuată o analiză a evoluției sectorului, în ultimii trei ani, iar în baza constatărilor, s-a decis corectarea și ajustarea prevederilor Strategiei, pentru a optimiza și eficientiza politicile în domeniul dezvoltării agriculturii și mediului rural.

Potrivit ministrului, susținerea investițiilor și inovației în economia rurală și comunitățile rurale este importantă pentru a spori calitatea vieții în mediul rural prin îmbunătățirea accesului la servicii și infrastructura de bază și crearea unui mediu de trai mai bun. 

"Domeniul de aplicare al unei politici de dezvoltare rurală este asigurarea „unui mediu rural activ" și contribuirea la menținerea și îmbunătățirea bazei economice și sociale a zonelor rurale. Acțiunile din cadrul acestui obiectiv vizează gospodăriile agricole și un șir de alți actori din afara agriculturii", a precizat ministrul Nicolae Ciubuc.