Prima   -  Presa   -  Noutăți - Grupul de lucru pentru achiziții publice din cadrul ADR Sud a operat unele modificări în cadrul proiectului "Construcția apeductului magistral Leova-Iargara"

Grupul de lucru pentru achiziții publice din cadrul ADR Sud a operat unele modificări în cadrul proiectului "Construcția apeductului magistral Leova-Iargara"

   
18.10.2018   18967 Accesări  

Membrii grupului de lucru pentru achiziții publice din cadrul Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Sud, creat în vederea achiziționării și monitorizării lucrărilor a măsurii investiționale "Construcția apeductului magistral Leova-Iargara" din cadrul proiectului AAC Leova, implementat cu suportul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), prin intermediul proiectului "Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova" (MSPL), s-au întrunit astăzi în ședință pentru a discuta necesitatea operării unor modificări în cadrul proiectului dat.

Drept argument pentru operarea modificărilor a servit faptul că, în procesul de execuție a lucrărilor din cadrul măsurii investiționale "Construcția apeductului magistral Leova-Iargara", s-a constatat necesitatea excluderii, cât și a includerii unor volume suplimentare pentru finalizarea lucrărilor de construcție contractate.

Ca rezultat, valoarea contractului de antrepriză încheiat cu SRL "Polimer Gaz Conducte" în vederea executării lucrărilor la obiectul nominalizat s-a majorat cu 67 062, 93 lei, ceea ce constituie 0,1 % din valoarea totală a contractului, de 60 857 485,13 lei. Astfel încât acum, la etapa finală de execuție a lucrărilor în cadrul proiectului nominalizat, valoarea totală a acestora constituie 60 924 548, 06 lei.

Menționăm că proiectul „Construcția apeductului magistral Leova-Iargara", demarat în luna ianuarie 2018, se află acum la etapa de finalizare. Apeductului magistral Leova-Iargara urmeză să aducă beneficii unui număr de peste 20 de mii de locuitori din sudul Moldovei, asigurându-le accesul la servicii moderne de apă și canalizare.

Valoarea totală a lucrărilor este de circa trei milioane de euro sau peste 60 de milioane de lei, dintre care 2,4 milioane de euro sunt oferite de Guvernul Republicii Federale Germania prin Agenția de Cooperare Internațională a acestei ţări (GIZ), iar 600 de mii de euro sunt alocate din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și de către Consiliul Raional Leova.

**************

Proiectul MSPL este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Uniunea Europeană, Guvernul României, Guvernul Suediei și Agenţia Elvețiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).