Prima   -  Presa   -  Noutăți - În atenția potențialilor aplicanți ai Programului Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020!

În atenția potențialilor aplicanți ai Programului Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020!

   
03.09.2018   1004 Accesări  

Sesiunile de informare privind cel de-al doilea Apel de propuneri de proiecte în cadrul Programului Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020 încep din 27 septembrie 2018, în municipiul Chișinău.

Termenul limită de înregistrare este 20 septembrie 2018. Doritorii de a participa sunt rugați să completeze formularul de participare accesând următorul link:  https://docs.google.com/.../1FAIpQLSfN_hARDkddjY2Dt.../viewform

Reamintim că Ghidului Aplicatului pentru al doilea apel de propuneri de proiecte în cadrul Programului Operațional Comun Bazinul Marii Negre 2014-2020 a fost supus consultărilor publice și urmează a fi aprobat.

Acest prim apel se adresează proiectelor care contribuie la toate obiectivele tematice și prioritățile Programului.

Obiectivele și prioritățile programului:

Obiectiv general: Îmbunătățirea bunăstării oamenilor din regiunea bazinului Mării Negre prin creșterea durabilă și protecția comună a mediului.

Obiective specifice:

1. Promovarea mediului de afaceri și a antreprenoriatului în bazinul Mării Negre;

2. Promovarea coordonării protecției mediului și reducerea comună a deșeurilor marine în bazinul Mării Negre.

Priorități:

Obiectivul specific 1. Promovarea mediului de afaceri și a antreprenoriatului în bazinul Mării Negre;

Prioritatea 1.1 Promovarea comună a mediului de afaceri și a antreprenoriatului în sectorul turismului și a celui cultural;

Prioritatea 1.2 Creșterea oportunităților comerciale transfrontaliere și modernizarea în sectoarele agricole și cele conexe.

Obiectivul specific 2. Promovarea coordonării protecției mediului și reducerea comună a deșeurilor marine în bazinul Mării Negre.

Prioritatea 2.1 Îmbunătățirea comună a monitorizării mediului;

Prioritatea 2.2 Promovarea comună a campaniilor de sensibilizare și a acțiunilor de reducere a deșeurilor fluviale și marine.

Rezultate așteptate:

Obiectivul specific 1. Promovarea mediului de afaceri și a antreprenoriatului în bazinul Mării Negre;

Prioritatea 1.1 Oportunități de afaceri transfrontaliere mai consolidate în bazinul Mării Negre în sectoarele aferente turismului și culturii;

Obiectivul specific 2. Promovarea coordonării protecției mediului și reducerea comună a deșeurilor marine în bazinul Mării Negre.

Prioritatea 2.1: îmbunătățirea disponibilității și compatibilității datelor și informațiilor de monitorizare transfrontalieră a mediului în bazinul Mării Negre;

Prioritatea 2.2: creșterea gradului de conștientizare cu privire la provocările de mediu și la bunele practici de gestionare a deșeurilor fluviale și a celor marine în bazinul Mării Negre.

Pentru a afla data lansării celui de-al doilea Apel de propuneri de proiecte în cadrul Programului Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020, cât și alte detalii despre program, accesați linkul #ENICBC #BlackSeaBasin.