Prima   -  Presa   -  Noutăți - Tinerii sunt invitați să dezvolte idei neconvenționale pentru problemele din agricultură. Cele mai bune idei vor fi premiate!

Tinerii sunt invitați să dezvolte idei neconvenționale pentru problemele din agricultură. Cele mai bune idei vor fi premiate!

   
21.08.2018   949 Accesări  

Pentru prima dată, în sectorul agricol din Republica Moldova, tinerii cu idei inovative sunt invitați să discute cum poate fi transformat domeniul de producere a fructelor și pomușoarelor din Moldova într-un sector profitabil și cu perspective.

Discuțiile se vor desfășura în cadrul atelierului de Design Thinking în Agricultură, organizat sâmbătă, 25 august curent, de A.O. DNT cu susținerea Proiectului USAID Agricultura Performantă în Moldova. Potrivit organizatorilor, Design Thinking este o metodologie de generare a soluțiilor practice pentru rezolvarea problemelor complexe.

În cadrul atelierului, tinerii vor putea să identifice soluții  inovative pentru problemele fermierilor, prin conectarea agriculturii la soluțiile IT. Cele mai interesante idei vor fi prezentate și premiate în cadrul primului eveniment dedicat ideilor inovaționale pentru soluționarea problemelor din agricultură Argo Challenge Hackathon (preconizat în luna septembrie curent).

La eveniment sunt bineveniți antreprenorii agricoli, studenți și profesori, sau alte persoane interesate de agricultură din toate regiunile țării. Costurile de transport și alimentație a participanților vor fi acoperite de organizatori.

Atelierul de Design Thinking în Agricultură se va desfășura în incinta Generator Hub, bv. Ștefan cel Mare 202, Kentford bl. 2, etajul 4, începînd cu ora 9.30. Pentru înregistrare, persoanele interesate se pot înregistra accesând linkul: http://bit.ly/agrodesignthinking .

Pentru informații suplimentare contactați:

Doina Iațîșin
Project manager at Generator HUB

E-mail: doina@hub.md 
Tel.: +373 79 025 025
Site: www.hub.md