Prima   -  Presa   -  Noutăți - Invitație la evenimentul de finalizare a primului curs de formare profesională pentru brutari/patiseri, desfășurat în Regiunea de Dezvoltare Sud cu suportul antreprenorilor din Italia

Invitație la evenimentul de finalizare a primului curs de formare profesională pentru brutari/patiseri, desfășurat în Regiunea de Dezvoltare Sud cu suportul antreprenorilor din Italia

   
10.05.2018   456 Accesări  

Reprezentanții mass media sunt invitați să participe mâine la ceremonia de finalizare a primului curs de formare profesională pentru brutari/patiseri, desfășurat în Regiunea de Dezvoltare Sud cu suportul unui grup de antreprenori italieni.

Cursul de instruire a avut loc în cadrul proiectului „NON SOLO PANE", realizat în parteneriat de ADR Sud, antreprenorul italian Albino Irali și compania „Green Projects" SRL.

Scopul proiectului este de a spori competitivitatea economică a Regiunii de Dezvoltare Sud prin consolidarea capacităților antreprenoriale și profesionale în domeniul prelucrării și fabricării produselor făinoase.

Evenimentul va avea loc vineri, în data de 11 mai 2018, orele 16:00, în incinta fostului Restaurant din or. Cimișlia (str. Sf.Maria, nr.17).

La eveniment vor patricipa: Excelența Sa, Valeria Biagiotti, Ambasadoarea Italiei în Republica Moldova Dorin Andros, Secretar de Stat la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Iovu Bivol, președintele raionului Cimișlia, Maria Culeșov, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud

Notă: În prima parte a zilei, cursanții vor susține proba practică a examenului, în care vor  coace produse după noua tehnologie însușită. Ulterior, cu începere de la ora 16.00, în cadrul ceremoniei oficiale, vor explica tuturor celor prezenți ce au învățat, cu ce s-au îmbunătățit cunoștințele lor, la modul practic cum le va fi de folos. La final, va fi organizată înmânarea certificatelor de calificare, aprobate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și va avea loc degustația produselor fabricate de cursanți.

Pentru detalii vă rugăm să contactați specialistul în comunicare al ADR Sud, Luminița Netedu, tel: 068991562.