Prima   -  Presa   -  Noutăți - Granturi pentru instituțiile educaționale care pregătesc specialiști în domeniul apicol și al pomușoarelor

Granturi pentru instituțiile educaționale care pregătesc specialiști în domeniul apicol și al pomușoarelor

   
05.03.2018   1878 Accesări  

Proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova (APM) lansează un apel de cereri de grant destinat Instituțiilor Educaționale care implementează Curriculum în domeniul pomușoarelor și/sau apiculturii pentru modernizarea bazei didactice și practice în cadrul instituției. Valoarea grantului poate varia de la 250 000 MDL până la 700 000 MDL pentru fiecare beneficiar.

Proiectul USAID/APM a lansat acest apel de granturi urmare a evaluării necesităților competențelor forței de muncă, efectuate anul trecut, care a constatat goluri de competențe/ cunoștințe în sectorul apicol: dar și cel de producere a pomușoarelor. În situația în care instituțiile educaționale sunt considerate cele mai importante părți vizate în pregătirea forței de muncă calificată, lipsa resurselor necesare pentru a oferi o educație practică pentru a echipa studenții să devină calificați, reprezintă o problemă. Multe instituții dețin angajați pregătiți suficient, însă curriculum, instruirile și resursele de instruire nu întotdeauna corespund necesităților reale ale sectorul privat.

Activitățile, conform acestui apel de grant, trebuie să propună abordări inovative pentru dezvoltarea forței de muncă. Granturile vor putea fi utilizate pentru echiparea laboratoarelor, unităților practice, echiparea sau crearea unui loc de instruire dedicat orelor practice în domeniul apiculturii și/sau producerea pomușoarelor, elaborarea sau procurarea resurselor didactice și practice inovative, crearea terenurilor demonstrative etc.

Proiectul va organiza un atelier de pre-aplicare la data de 15 martie, 2018, de la ora 11:00 la 13:00 la sediul APM: str. Alexei Mateevici 87, MD-2009, Chișinău, Republica Moldova.

Acest atelier va oferi solicitanților eligibili și interesați posibilitatea de a adresa întrebări despre acest apel și a primi îndrumări referitor la modul de completare a formularului de aplicare. Solicitanții interesați care îndeplinesc cerințele de eligibilitate definite în Secțiunea III de mai jos și care ar vrea să participe la acest atelier sunt rugați să confirme participarea, expediind numele participantului, denumirea organizației și Nr. apelului pentru finanțare la adresa de email: grants@moldovaagro.com până la data de 13 martie, 2018Organizațiile pot delega doar o (1) singură persoană pentru participare. Atunci când confirmați participarea, indicați dacă persoana are necesități speciale pentru a accesa localul evenimentului. APM nu rambursează costurile de participare. Participanții înregistrați vor primi un email de confirmare a înregistrării în termen de 2 zile lucrătoare de la data recepționării cererii de participare.

Totodată, solicitanții interesați au posibilitatea să adreseze întrebări referitoare la Apel și a primi îndrumări cu privire la modul de completare a formularului de solicitare, expediind întrebările lor la adresa de email: grants@moldovaagro.com până la 13 martie, 2018. Pentru a ne asigura că toate întrebările sunt primite și tratate în mod corect și transparent, vă rugăm să trimiteți toate comunicările prin e-mail, nu prin apel telefonic. 

Pentru dosarul complet de aplicare și verificarea răspunsurilor la întrebările adresate frecvent accesați Google Drive:

https://drive.google.com/drive/folders/1xcpkoppaO-n2IPCKTAK3kNEm-Q-IgqAw?usp=sharing

Angajații proiectului APM și Chemonics nu au dreptul să solicite, iar solicitanților li se interzice să ofere bani, onorarii, comision, credit, cadouri, gratuități, obiecte de valoare sau compensații pentru a obține sau a recompensa tratamentul favorabil presupus necorespunzător cu privire la acest apel. Orice solicitare necorespunzătoare din partea oricărui angajat al proiectului va fi raportată Directorului de proiect sau la adresa de email BusinessConduct@chemonics.com.

Solicitanții trebuie să ia în considerare următoarele: corespondența electronică care nu provine de la @chemonics.com sau @moldovaagro.com nu este corespondență oficială, și nu este făcută în numele Chemonics Inc.,  iar dacă solicitanții se confruntă cu o asemenea situație,  trebuie să informeze Proiectul imediat, expediind un email de informare la adresa grants@moldovaagro.com.

Următoarele anexe sunt parte a acestui Apel pentru finanțare:

- Anexa A - Formularul cererii de grant

- Anexa B - Formularul bugetului pentru cererea grantului

- Anexa C - Formularul de auto-evaluare a solicitantului

Anexa D - Certificări obligatorii

Anexa E - Dispoziții obligatorii și necesare standarde aplicabile.