Prima   -  Presa   -  Noutăți - Suport din partea Guvernului Marii Britanii pentru oamenii de afaceri din regiunile centru, sud și UTA Găgăuzia

Suport din partea Guvernului Marii Britanii pentru oamenii de afaceri din regiunile centru, sud și UTA Găgăuzia

   
07.02.2018   1621 Accesări  

Oamenii de afaceri din regiunile de dezvoltare Centru, Sud şi UTA Găgăuzia, vor beneficia de sprijin şi asistență în dezvoltarea sectorului privat. În acest sens, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului a lansat recent un proiect de dezvoltare regională cu referire la dezvoltarea infrastructurilor de sprijin în afaceri, ce va fi finanțat de Guvernul Marii Britanii. Costul total al proiectului constituie circa 300 mii de lire sterline.

La eveniment a participat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Liviu Volconovici, care a menționat că, dezvoltarea economică consolidată, precum și sprijinirea sectorului privat, sunt prioritățile ministerului.

"În toate cele trei regiuni, au fost identificate mai multe concepte de proiecte în domeniul infrastructurilor de afaceri și există un interes sporit pentru realizarea acestora, pentru că sunt interesante și vor oferi continuitate dezvoltării regionale", a specificat Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Liviu Volconovici.

În cadrul discuțiilor, au fost prezentate conceptele de proiect identificate în fiecare regiune de dezvoltare, precum şi apelurile lansate prin asigurarea acoperirii financiare pentru proiectele elaborate.

Totodată, au fost subliniate activitățile ce fi desfășurate pe parcursul derulării proiectului, oportunitățile de finanțare şi disponibilitatea fondurilor.

Alexandru Pelivan, responsabil de Fondul de Bună Guvernare în cadrul Ambasadei Marii Britanii la Chișinău, a vorbit, în cadrul evenimentului despre beneficiile şi necesitatea realizării acestuia.

"Obiectivul nostru în cadrul proiectului este de a vă ajuta în dezvoltarea infrastructurilor în afaceri şi de a  a spori atractivitatea regiunilor pentru investitori prin crearea și diversificarea infrastructurii la standarde internaționale și dezvoltarea mediului de afaceri la nivel regional. Nu există o formulă magică sau un șablon care poate fi aplicat pentru toate regiunile, totuși vom  identifica un model de planificare și dezvoltare a infrastructurii cu impact maxim pentru economia regională și oportunități de angajare în câmpul muncii", a specificat, Alexandru pelivan, reprezentant al Ambasadei Marii Britanii la Chişinău.

Proiectul "Consolidarea capacităților de implementare a Programului Regional Sectorial pentru Dezvoltarea Infrastructurilor de Sprijin în Afaceri" va avea o durată de implementare de șapte luni.  

Până în prezent, în vederea realizării proiectului, au fost create grupuri de lucru regionale, ce vor contribui la dezvoltarea a șase proiecte viabile de sprijin în infrastructura de afaceri pentru fiecare din cele trei regiuni care beneficiază de asistență.