Prima   -  Presa   -  Noutăți - Asociația Oamenilor de Afaceri vine în sprijinul tinerilor antreprenori din Regiunea Sud

Asociația Oamenilor de Afaceri vine în sprijinul tinerilor antreprenori din Regiunea Sud

   
09.10.2017   1150 Accesări  

Igor Golban, un tânăr antreprenor din Ştefan Vodă, este dovada faptului că ambiţia şi străduinţa dau roade. Acum câţiva ani, el a plantat o livadă de nuci şi migdale în satul său natal - Carahasani, iar acum şi-a propus să deschidă o linie de producţie. El și-a cumpărat două dintre utilajele necesare pentru prelucrarea nucilor, după ce, anul trecut, a reuşit să obţină un grant, în mărime de 50 de mii de lei, din partea Asociației Oamenilor de Afaceri din Moldova.

Igor Golban spune că, în curând, va deschide o linie de producţie modernă în Carahasani şi va angaja, pe lângă membrii familiei sale, câţiva consăteni. Tânărul antreprenor a cumpărat deja toate utilajele necesare şi a construit un depozit de 450 de metri pătraţi. El se va pune pe treabă peste câteva săptămâni, când va începe culesul nucilor şi migdalelor.

"În spaţiul ăsta mare vom instala o linie performantă de producere. Şapte, nouă persoane vor fi angajate, va fi tot procesul automatizat", a spus Igor Golban, anterprenor.

Pe lângă tradiţionalul miez de nucă şi migdale, tânărul vrea să producă şi făină, fulgi, ulei de migdale şi chiar săpun din ulei de migdale.

Igor Golban se aşteaptă la o roadă bogată în acest an. De pe aceste 20 de hectare de plantaţii el speră să culeagă opt tone de migdale şi cinci tone de nuci. Bărbatul nu foloseşte pesticide, astfel produsele sunt ecologic pure. 

Antreprenorul nu va arunca nici cojile, ci va fabrica din ele peleţi. Tânărul spune că a lansat recent o marcă comercială şi urmează să lanseze şi un site specializat.

"Vrem să investim foarte mult în design, în promovare. Vom face un magazin online, vom lansa câteva produse noi şi sperăm ca până la Anul Nou să fim pe rafturile a cel puţin două, trei magazine din Chişinău, unele din cele mai mari", a mai adăugat anterprenorul Igor Golban.

Şi în acest an Asociația Oamenilor de Afaceri vine în ajutorul tinerilor antreprenori. Instituţia va oferi 10 granturi a câte 50 de mii de lei.

"Noi am lansat a treia rundă de granturi anume tinerilor care au vârsta între 18 şi 35 de ani. Este destinat afacerilor care vin să creeze o valoare adăugată în ţară, respectiv să creeze locuri de muncă noi.", a zis Roman Ceban, manager de politici şi avocat în cadrul Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Moldova.

Anul trecut, Asociația Oamenilor de Afaceri a oferit 15 granturi antreprenorilor din zonele rurale. Instituţia organizează şi seminare de instruire pentru tinerii antreprenori, în primii ani de la lansarea afacerilor.