Prima   -  Presa   -  Noutăți - În atenția Consiliilor Raionale din Regiunea de Dezvoltare Sud!

În atenția Consiliilor Raionale din Regiunea de Dezvoltare Sud!

   
03.10.2017   842 Accesări  

În contextul prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 725 din 08.09.2017 cu privire la Mecanismul de coordonare a politicii de stat in domeniul diasporei, migraţiei şi dezvoltării (DMD), Cancelaria de Stat convoacă persoanele desemnate la nivel decizional și tehnic la prima sesiune de consolidare a capacităților, pentru Regiunea Sud, în data de 10 octombrie 20I7, în or. Cimișlia, Consiliul raional, ora 9.30.

Se recomandă  delegarea  persoanelor responsabile de domeniul diasporei, migrației și dezvoltării la nivel decizional și tehnic:

- la nivel decizional - vicepreședinte de raion (APL II), viceprimar în domeniul social (APL I) responsabil de coordonarea si promovarea politicii locale în domeniul DMD;

- la nivel tehnic de implementare/executare a politicilor - persoana responsabilă de exercitarea atribuțiilor de implementare a subiectelor ce țin de domeniul DMD la nivel tehnic (ocuparea forței de muncă, economie, agricultură, construcții, finanțe, învățământ, asistență socială și cadastru).

Persoanele desemnate vor fi responsabile de exercitarea atribuțiilor de coordonare, aplicare și implementare a domeniului DMD în Strategiile, Planurile și Programele de dezvoltare locală.

Confirmarea participării persoanelor desemnate, se va efectua până la data de 03 octombrie 2017. Persoana de contact în cadrul Biroului Relații cu Diaspora - Nadejda Zubco, consultant principal, tel 022 250 494, e-mail: nadejda.zubco@gov.md