Prima   -  Presa   -  Noutăți - Reabilitarea străzii Spirin, subiect fierbinte pe agenda unei ședințe de lucru desfășurate recent de ADR Sud la Cahul

Reabilitarea străzii Spirin, subiect fierbinte pe agenda unei ședințe de lucru desfășurate recent de ADR Sud la Cahul

   
14.07.2017   1201 Accesări  

Săptămâna curentă, Maria Culeșov, directorul ADR Sud, și specialiștii Secției management proiecte au întreprins, în regim de urgență, o vizită de lucru la Cahul pentru a avea o întrevedere cu reprezentanții companiei "Tancrad" SRL, contractată pentru executarea lucrărilor de reabilitare a străzii Ivan Spirin din municipiul Cahul, și edilul localității beneficiare, Nicolae Dandiș.

Scopul vizitei a constat în examinarea, în regim operativ, a progreselor și impedimentelor existente în procesul de implementare a proiectului ,,Reabilitarea strazii Ivan Spirin din municipiul Cahul", a stabili cauza abaterilor de la graficul de execuție aprobat anterior și de a atenționa antreprenorul să respecte clauzele contractuale și să intensifice procesul de executie a lucrarilor la sectorul de drum reparat.

Directorul ADR Sud, Maria Culeșov, a deschis ședința și a ținut să menționeze faptul că, în conformitate cu planurile de finanțare aprobate de către MDRC, pentru anul 2017 este planificată valorificarea sumei de 10 000 000 lei în cadrul proiectului respectiv.

Totodată, șefa ADR Sud s-a arătat îngrijorată de faptul că, deși, conform graficului de execuție, în decursul lunii iunie curent antreprenorul urma să valorifice 1 157,42 mii lei, până la moment însă, din anumite motive, de către SRL "Tancrad" nu se respectă graficul și volumele de execuție a lucrărilor.

La care, directorul SRL ,,Tancrad", Cristian  Badiu,  a replicat că valorificarea slabă a mijloacelor  financiare și executarea lucrărilor de construcție rămân în urma celor planificate față de graficul  de execuție  din motivul  refuzului  semnării fazelor  determinante de către Inspecția de Stat în Construcții. 

Totodată, antreprenorul a mai  adăugat că, pentru  montarea pavajului și a bordurei mici, conform proiectului, are nevoie de cel puțin 4- 5 luni de lucru, ceea ce va duce la finalizarea în anul 2018 a proiectului de reabilitare a străzii Spirin din municipiul Cahul.

Ca alternativă, a fost propus ca lucrările de pavare a trotuarelor să fie înlocuite cu lucrări de asfaltare, ceea ce va contribui nemijlocit la finalizarea lucrărilor respective în anul 2017, și, posibil, la micșorarea costurilor.

La rândul său, primarul municipiului Cahul, Nicolae Dandiș, a exprimat aceiași îngrijorare privind termenii de implementare a proiectului și a intervenit cu aceeași propunere de a face modificări în proiect și de a înlocui pavarea trotuarului cu asfaltarea  lui.

În acest context, edilul a propus ca acest subiect să fie discutat, în cel mai apropiat timp, în cadrul grupului de lucru pentru achiziții publice, care va examina solicitarea beneficiarului de a modifica proiectul și va adopta o decizie în acest sens.

În cele din urmă, s-a decis că antreprenorul general va intensifica procesul de execuție a lucrărilor,va actualiza graficul de executie a acestora și, în regim de urgență, îlva transmite pentru avizare la ADR Sud. Iar ADR  Sud va întruni în ședință operativă grupul de lucru pentru achiziții, pentru a discuta și modifica proiectul.