Prima   -  Presa   -  Noutăți - Comitetul Director Local s-a întrunit la Leova

Comitetul Director Local s-a întrunit la Leova

   
04.03.2016   1188 Accesări  

Comitetul Director Local pentru monitorizarea Proiectului-pilot "Modernizarea serviciilor publice locale în sectorul aprovizionării cu apă în raionul Leova" s-a întrunit joi, 3 martie curent, în incinta Consiliului Raional Leova, în cadrul celei de-a treia ședințe de lucru de la fondare și prima din acest an.

Membrii Comitetului, printre care reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Agenției de Dezvoltare Regională Sud și Agenției de Cooperare Internaționale a Germaniei (GIZ), ai APL de nivelurile I și II din raionul Leova, s-au reunit pentru a discuta mai multe chestiuni importante legate de activitățile preconizate în cadrul proiectului nominalizat și buna desfășurare a acestora.

În deschiderea ședinței, Ion Gudumac, președintele raionului Leova și președintele Comitetului Director Local, a salutat participanții și a anunțat agenda și obiectivele evenimentului. Conform agendei stabilite, managerul de proiect, Valeriu Porubin, a pus în discuție subiectul ce ține de constituirea Comitetelor Locale de Cetățeni în aria de implementare a proiectului MSPL Leova.

A fost audiat raportul de progres în cadrul proiectului-pilot pentru anul 2015. În cadrul întrunirii au fost, de asemenea, discutate perspectivele extinderii ariei de asistență pentru localitățile care deja sunt în proces de construcție a rețelelor de apeduct. Acestea ar putea beneficia de asistență pe domeniul ce ține de cooperarea comunitară în vederea regionalizării serviciilor de Aprovizionare cu Apă și Canalizare.

Spre finalul ședinței, după mai multe deliberări și concluzii, au fost stabilite principalele activități necesare de a fi desfășurate în cadrul proiectului-pilot "Modernizarea serviciilor publice locale de alimentare cu apă în raionul Leova"  în perioada anilor 2016-2018.