Prima   -  Presa   -  Noutăți - Comitetul Director Local a stabilit următorii pași în cadrul proiectului “Modernizarea serviciilor publice locale în sectorul aprovizionării cu apă și canalizare pentru raionul Cahul„

Comitetul Director Local a stabilit următorii pași în cadrul proiectului “Modernizarea serviciilor publice locale în sectorul aprovizionării cu apă și canalizare pentru raionul Cahul„

   
24.02.2016   859 Accesări  

Comitetul Director Local pentru monitorizarea Proiectului-pilot "Modernizarea serviciilor publice locale în sectorul aprovizionării cu apă și canalizare pentru raionul Cahul" (MSPL AAC ) s-a întrunit marți, 23 februarie curent, în incinta Primăriei orașului Cahul, în cadrul celei de-a patra ședințe de lucru de la fondare și prima din acest an.

Membrii Comitetului, printre care reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și Agenției de Dezvoltare Regională Sud, ai APL de nivelurile I și II din raionul Cahul, s-au reunit pentru a discuta mai multe chestiuni importante legate de activitățile preconizate în cadrul proiectului nominalizat și buna desfășurare a acestora.

În deschiderea ședinței, Nicolae Dandiș, primarul orașului Cahul și președintele Comitetului Director Local, a salutat participanții și a anunțat agenda și obiectivele evenimentului. Ulterior a fost audiat raportul de progres în cadrul proiectului-pilot MSPL AAC Cahul pentru trimestrul IV, anul 2015.

În cele ce urmează, membrii Comitetului Director Local au audiat alte două rapoarte ale managerilor de proiect, Ivan Stoiciu și Oxana Bondari, privind progresele înregistrate în implementarea proiectelor "Construcția sistemului de canalizare în satul Roșu" și "Reabilitarea stației de tratare a apei potabile din orașul Cahul".

Stela Strelciuc, președinta ONG СONTACT- Cahul, a informat audiența despre rezultatele Studiului asupra disponibilității și capacităților de plată pentru servicii de aprovizionare cu apă în satele Roșu și Lebedenco din raionul Cahul.

Spre finalul ședinței, după mai multe deliberări și concluzii, au fost stabilite principalele activități necesare de a fi desfășurate în cadrul proiectului-pilot "Modernizarea serviciilor publice locale în sectorul aprovizionării cu apă și canalizare pentru raionul Cahul" în perioada anilor 2016-2018.

Totodată, s-a decis ca, în decursul cel mult a unei luni de zile, să fie anunțat concursul privind selectarea managerului de proiect MSPL AAC.