Prima   -  Presa   -  Noutăți - „Educația Adulților„ și „Învățarea pe tot parcursul vieții„ - activități motivante pentru Regiunea Sud

„Educația Adulților„ și „Învățarea pe tot parcursul vieții„ - activități motivante pentru Regiunea Sud

   
13.11.2013   2102 Accesări  

Agenția de Dezvoltare Regională Sud în colaborare cu centrul Regional CONTACT-Cahul, a organizat  un atelier de instruire,  cu tema  "Cooperare interinstituțională pentru sporirea oportunităților de educație non-formală a adulților , în Regiunea de Dezvoltare Sud". Activitatea s-a desfășurat în cadrul proiectului  "CONTACT-  Cahul- promotor al Culturii învățării pe tot parcursul vieții".

La atelier au participat reprezentanți ai ONG - urilor, pedagogi, psihologi, asistenți sociali, specialiștii Agențiilor pentru Ocuparea Forței de Muncă din Cimișlia și Basarabeasca, precum și specialiști ai ADR Sud.

Activitatea a avut drept scop facilitarea accesului adulților din Regiunea de Sud la servicii educaționale, bazate pe nevoi reale de învățare. În acest context, participanții au realizat exerciții practice utile și motivante. Activitățile practice au generat dezbateri, care au demonstrat interesul pentru subiectele abordate. Agenda ședinței a conținut și activități ce țin  de elaborarea unui plan de acțiuni pentru intensificarea în regiune a Educației Adulților(EA), bazat pe comunicarea interinstituțională.

În final, participanții au venit cu idei privind eventualele proiecte de educație a adulților, dar și  impresii:

Alexandru Ciobanu, AO "Tineri pentru Tineri" -„ Aici au fost prezentate exemple reale din comunitățile unde s-au implementat deja proiecte de educație a adulților. S-au pus bazele unei conlucrări dintre ONG-urile locale și din Regiunea Sud".

 Natalia Răileanu, AO "Pro Cimișlia" - "Demult așteptam organizarea unui asemenea atelier. Atît în r-l Cimișlia, cît și în Regiune, nu s-au organizat asemenea activități, deși  ne mobilizează, ne fac mai activi. Societatea civilă are nevoie  de asemenea activități. Consider că ONG-urile interesate, în comun cu APL-urile, pot face viața adulților mai interesantă".

Maria Chelea, AOFM Cimișlia - "A fost un seminar interesant, am preluat multă informație utilă. Am avut plăcere să particip".