Prima   -  Presa   -  Noutăți - Ploaia torențială de la Cahul a „spălat„ Lacul Sărat

Ploaia torențială de la Cahul a „spălat„ Lacul Sărat

   
30.08.2013   2410 Accesări  

Ploaia torențială din 28 august, care a provocat mai multe daune în raionul Cahul, a înrăutățit situația de la Lacul Sărat. Dacă în rezultatul vizitei din 23 august, la proiect, au fost mai multe obiecții la felul cum  derulează lucrările, atunci  ploaia a provocat necazuri și mai mari.

În urma ploilor abundente, au fost puternic spălate malurile Lacului Sărat. Aceasta a dus la deteriorarea lucrărilor de nivelare a malurilor cu nisip, care au fost executate în proporție de 50%. Ca urmare a ploilor, fundul Lacului a fost umplut cu ape pluviale și nămol cu o adîncime de aproximativ de 50 cm, pe o suprafața de 4350 m2.

Primăria or. Cahul împreună cu antreprenorul, vor efectua măsurarea volumelor de lucrări suplimentare care urmează a fi efectuate în urma ploilor abundente și se angajează să remedieze cu forțele proprii prejudiciul cauzat de ploi, dar și vor urgenta soluționarea problemei privind evacuarea apelor pluviale.

 În rezultatul vizitei la fața locului, s-a decis că antreprenorul, va efectua măsurarea volumelor de lucrări suplimentare, care urmează a fi realizate.