Prima   -  Presa   -  Noutăți - 3 milioane de lei pentru Întreprinderea Municipală ,,Apă Canal„ Cahul

3 milioane de lei pentru Întreprinderea Municipală ,,Apă Canal„ Cahul

   
22.11.2012   4058 Accesări  

Sediul întreprinderii municipale ,,Apă - Canal" Cahul va fi renovat și reutilat până la sfărșitul acestui an. Instituția este beneficiar în urma implementării proiectului-pilot ,,Îmbunătățirea managementului operațional prestatorului de serviciu ,,Apă - Canal" Cahul" parte a  proiectului ,,Modernizarea serviciilor Publice Locale în Republica Moldova" implementat cu suportul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).


Proiectul-Pilot  ,,Îmbunătățirea managementului operațional prestatorului de serviciu ,,Apă - Canal" Cahul este finanțat din fondurile adiționale ale GIZ Moldova și prevede reparația blocurilor dispecerat și cel ingineresc, reutilarea acestora prin procurarea de mobilier, echipament IT, echipamente de protecție pentru angajați. De asemenea, proiectul mai prevede procurarea de echipamente speciale: mașină de intervenție și avarii, mașină de asenizare și mini-excavator.

Proiectul este implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Sud cu suportul GIZ Moldova, costul total ajungând la 3555427.5 lei. În prezent lucrările de reparație au fost efectuate în proporție de 52% urmând ca până la finele anului să fie finalizate.

Întreprinderea municipală ,,Apă-Canal" Cahul urmează să devină instituție model, tehnicile de prestare a serviciilor publice putând fi prealuate de toate instituțiile de profil din țară. Activitățile realizate vin să susțină procesul de regionalizare a serviciului de alimentare cu apă și canalizare.