Prima   -  Presa   -  Noutăți - MDRC, ADR și GIZ stabilesc prioritățile pentru 2012

MDRC, ADR și GIZ stabilesc prioritățile pentru 2012

   
27.12.2011   1899 Accesări  

Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor împreună cu ADR-urile și  Agenția pentru Cooperare Internațională a Germaniei au discutat vineri, 23 decembrie, în cadrul unui atelier de lucru, activitățile prioritare pentru anul 2012.

De asemenea, evenimentul a fost organizat în vederea armonizării bugetelor și activităților planificate anual și trimestrial conform planului de activitate al MDRC și ADR. Totodată, obiectivele evenimentului au fost: concordanța și complementaritatea activităților planificate de MDRC-ADR-GIZ; oportunitățile de finanțare în cadrul proiectului extins cu contribuția SIDA în domeniul elaborării planurilor operaționale regionale,  dezvoltării capacităților agențiilor, consiliilor de dezvoltare regională,  precum și modalitățile de cooperare.

La eveniment au participat specialiștii Direcției Generale Dezvoltare Regională, Direcției Relații Internaționale și Atragerea Investițiilor a ministerului, reprezentanții Agențiilor de Dezvoltare Regională Nord, Centru și Sud și reprezentanții GIZ. Valentina Pleșca, directorul DGDR a comunicat că pe parcursul zilei sa mai discutat și despre acțiunile efectuate în anul 2011 și principiile de colaborare cu donatorii. De asemenea, dna director consideră că aprecierile din acest an sunt atît la nivel național, cît și internațional, fiind inițiate colaborări cu USAID, UE, GIZ. Philipp Johansen , directorul de țară al GIZ în Moldova  a specificat că dezvoltarea regională în Republica Moldova constituie o oportunitate, în doi ani am reușit să contribuim mult la dezvoltarea localităților prin intermediul proiectului Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova, există lucruri care necesită îmbunătățite și în același timp urmează să stabilim modalitatea prin care este cel mai recomandabil să facem acest lucru.

  Vom încerca în anul 2012 să evităm greșelile admise în anul curent pentru a eficientiza comunicarea și colaborarea cu partenerii instituționali.      

 

23 decembrie 2011

 

Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor