Prima   -  Presa   -  Noutăți - Membrii CRD Sud și-au aprofundat cunoștințele privind subiectul dezvoltării regionale

Membrii CRD Sud și-au aprofundat cunoștințele privind subiectul dezvoltării regionale

   
21.06.2024   235 Accesări  

În data de 19 iunie 2024, la Cimișlia, Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud a organizat un atelier de instruire pentru noua componență a Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Sud. Evenimentul a avut drept scop familiarizarea și aprofundarea cunoștințelor membrilor Consiliului cu privire la cadrul normativ și instituțional de implementare a politicii de dezvoltare regională în Regiunea de Dezvoltare Sud.

Dl Nicolae HRISTOV, directorul ADR Sud, a reiterat importanța întrunirii pentru a consolida eforturile comune ale Agenției și CRD Sud în înțelegerea complexității dezvoltării regionale. Dna Olga LUCHIAN, președinta Consiliului Regional a salutat inițiativa ADR Sud, subliniind importanța înțelegerii rolului pe care îl deține Consiliul pentru întreaga regiune. De asemenea, a menționat că astfel de întruniri au rol de a consolida capacitățile și a concentra eforturile comune.

Subiectele de pe Agenda sesiunii de instruire au inclus prezentarea Regiunii de Dezvoltare Sud în contextul politicii de dezvoltare regională, situația curentă, dar și potențialul de dezvoltare al Regiunii, funcțiile și atribuțiile Agenției, ale Consiliului național de coordonare a dezvoltării regionale și locale și, nemijlocit, ale CRD Sud în procesul de dezvoltare regională. De asemenea, un subiect important a fost familiarizarea participanților cu specificul Concursurilor de proiecte cu finanțare din mijloacele FNDRL, precum și necesitatea demarării procesului de pregătire a proiectelor regionale în contextul lansării următoarelor apeluri de proiecte.

Sesiunea a fost una productivă, astfel încât în urma acesteia s-au propus măsuri pentru a eficientiza comunicarea și cooperarea, astfel încât rolul Consiliului să aibă un impact sporit în Regiunea de Dezvoltare Sud.