Prima   -  Presa   -  Noutăți - Vizită de monitorizare în cadrul proiectului de revitalizare urbană în orașul Ștefan Vodă

Vizită de monitorizare în cadrul proiectului de revitalizare urbană în orașul Ștefan Vodă

   
20.06.2024   234 Accesări  

Luni, 17 iunie 2024, a avut loc o vizită de monitorizare a lucrărilor în cadrul proiectului „Valorificarea patrimoniului și revitalizarea centrului istoric Kizil” cu deplasarea la șantierul de construcție. La vizită au participat reprezentanții Agenției de dezvoltare Regională Sud, beneficiarului - Primăria orașului Ștefan Vodă,  antreprenorul, responsabilul tehnic, managerul de proiect, precum și alți actori implicați în implementarea proiectului. 

În cadrul vizitei s-a constatat că lucrările derulează conform graficului de execuție. Până la moment s-au executat lucrări de terasament, de construcție a Clopotniței precum și de amenajare a teritoriului adiacent.

Valoarea proiectului conform contractului de antrepriză este 8.730.852 lei. Din Fondul național de dezvoltare regională și locală (FNDRL) vor fi alocate 90 % (7.857.766,80 lei), iar 10 % (873.085,20 lei) constituie cofinanțarea din partea beneficiarului – Primăria orașului Ștefan Vodă.

Scopul acestui proiect este de a revitaliza și a valorifica patrimoniul cultural și istoric al orașului, transformând Centrul istoric Kizil într-un centru vibrant pentru locuitori și vizitatori. Vor fi construite poduri din piatră de Cosăuți și restaurate elementele arhitecturale importante, precum fântâna și clopotnița de origine germană.

Detalii despre proiect: aici