Prima   -  Presa   -  Noutăți - Un nou obiectiv turistic va fi amenajat în orașul Ștefan Vodă

Un nou obiectiv turistic va fi amenajat în orașul Ștefan Vodă

   
16.05.2024   585 Accesări  

Contractele de antrepriză și cel de achiziționare a serviciilor de supraveghere tehnică aferente implementării proiectului „Valorificarea patrimoniului și revitalizarea Centrului istoric Kizil" au fost semnate marți, 14 mai 2024. 

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud, Primăria orașului Ștefan Vodă și ÎI „Pădureț Alexandru” au semnat contractul de antrepriză privind executarea lucrărilor de construcție, valoarea acestuia fiind 8.730.852 lei. Din Fondul național de dezvoltare regională și locală (FNDRL) vor fi alocate 90 % (7.857.766,80 lei), iar 10 % (873.085,20 lei) constituie cofinanțarea din partea beneficiarului – Primăria orașului Ștefan Vodă.

Lucrările urmează a fi executate în termen de 6 luni de la primirea ordinului de începere a execuției și asigurării lucrului ritmic de către beneficiar.

Scopul acestui proiect este de a revitaliza și a valorifica patrimoniul cultural și istoric al orașului, transformând Centrul istoric Kizil într-un centru vibrant pentru locuitori și vizitatori. Planul include lucrări de curățare și pavare a albiei râului Gealair, construcția a patru poduri din piatră de Cosăuți, amenajarea spațiilor verzi și restaurarea unor elemente arhitecturale importante, precum fântâna și clopotnița de origine germană.

Alt contract semnat între ADR Sud și ÎI „Vătămanu Alexei” este cel de achiziționare a serviciilor de supraveghere tehnică a lucrărilor de construcție în cadrul aceluiași proiect. Valoarea acestuia este de 78.577,66 lei sau 0,9 % din valoarea contractului de antrepriză.

Detalii despre proiect: aici