Prima   -  Presa   -  Noutăți - Au fost contractate servicii de supraveghere tehnică a lucrărilor de reabilitare energetică a grădiniței Nr. 4 din mun. Cahul

Au fost contractate servicii de supraveghere tehnică a lucrărilor de reabilitare energetică a grădiniței Nr. 4 din mun. Cahul

   
14.05.2024   586 Accesări  

 

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud și compania SRL „Verluxcons” au semnat contractul de prestare a serviciilor de supraveghere tehnică în cadrul proiectului „Reabilitarea energetică a clădirii grădiniței de copii Nr. 4 din municipiul Cahul”. Valoarea contractului reprezintă 0,7416% din suma estimată a lucrărilor sau 120.000,00 lei.  

Beneficiarii direcți ai acestui proiect sunt cca 200 de copii din cadrul instituției, pentru care vor fi asigurate condiții optime de învățare, precum și cca 37 angajați ai instituției. Proiectul este finanțat din sursele Fondului național de dezvoltare regională și locală (FNDRL) - 17.99 mln MDL (90,0 %), iar contribuția aplicatului - Primăria municipiului Cahul este circa 2 mln MDL (10,0 %) și este implementat în cadrul „Programului Național orașe-poli de creștere".

Drept principali indicatori care urmează a fi atinși prin implementarea acestui proiect este clădirea cu performanță energetică sporită (suprafața 4934,7 m2), acoperișul și pereu renovat, pavajul și bordura nou construite, iar spațiile verzi aferente - renovate.

Reabilitarea energetică a clădirii va asigura consumuri energetice reduse cu 30%, precum și va reduce cu 30% emisiile poluante.

Precizăm că conform Programului Național de dezvoltare a orașelor-poli de creștere în Republica Moldova (2021 - 2027), beneficiarii sunt municipiile orașe - poli de creștere: Edineț, Soroca, Ungheni, Orhei, Cahul, Comrat și zonele lor rurale adiacente.

Detalii despre proiect: aici