Prima   -  Explorați Regiunea Sud   -  Rezervații naturale
Rezervații naturale
Rezervația peisajeră ”Ravenele de la Cimișlia„
Rezervația peisajeră ”Rîpele de la Cimișlia„. Este Arie naturală protejată de stat. Se întinde pe o suprafață de 1213 ha la sud de orașul Cimișlia, pe drumul spre orașul Basarabeasca, ocolul silvic Ciucur - Mingir, Oziornoe raionul Cimișlia.   
08.07.2015   943 Accesări   
Stepa Bugeacului
Stepa Bugeacului se întinde în sudul Moldovei de la Nistru la Prut și pînă la Marea Neagra. Este cea mai mare stepă din Èšară, unde s-au întemeiat doua secole în urmă majoritatea coloniilor etniilor minoritare. Începând din Chișinău, drumul străbate o zonă împădurita de codri pînă aproape de Leova.    
08.07.2015   1600 Accesări   
   
Valurile lui Traian
Valul lui Traian reprezintă un monument arheologic (secolul II d.H) de importanță internațională, situat la ieșirea din satul Vadul lui Isac. Are o lungime de 126 km și se întinde de la satul Vadul lui Isac pînă la or. Tatarbunar, pe teritoriul Ucrainean. Înălțimea valului nu depășește 1,5-3 m.Monumentul istoric "Valul lui Traian" reprezintă o fortificație din perioada antică tîrzie, atestat pentru prima dată documentar la 13 martie 1489. Valurile sunt situate în partea de sud a Moldovei și constituie
08.07.2015   2726 Accesări